Skillnaden mellan Google Voice och Google TalkGoogle Voice vs Google Talk

Google Voice och Google Talk är två tjänster som hjälper Google vara konkurrenskraftiga inom telekombranschen. Google Talk är en direktmeddelandeklient som du kan installera på din dator eller smartphones och det kan du chatta med vänner online och kalla dem via VoIP. Å andra sidan, är en teletjänst som gör det möjligt för användaren att ringa till vanliga telefoner Google Voice.

Röstsamtal Google Talk ger är endast mellan två datorer och inte mellan en dator och en telefon. Även om Google Voice konfigureras via en PC, är det inte nödvändigt att använda tjänsten. Du kan använda vilken telefon som helst för att ringa in Google Voice. Du kan sedan lyssna på din röstbrevlåda eller ringa till vem som helst. Samtal inom USA är gratis och internationella samtal debiteras en betydligt minimal mängd.

En annan stor fördel med Google Voice over Google Talk är dess förmåga att arbeta med flera telefoner. Alla listade telefonnummer skulle ringa när Google Voice-nummer rings så att du har frihet på var du vill svara på samtalet. Det är även möjligt att överföra samtal från en telefon till en annan genom att utfärda ett kommando för att ringa alla telefoner igen så att du kan plocka upp på en annan linje.Den största begränsningen till tjänsten Google Voice är tillgängligheten som tjänsten är endast tillgänglig i Nordamerika. Användare som har registrerat till tjänsten före genomförandet av denna begränsning är fortfarande kunna använda sina konton, men nya användare utanför USA är inte längre tillåtet att registrera. Det är fullt möjligt men att Google skulle utöka tjänsten inom en snar framtid, som börjar med utbyggnader i möjligen ett fåtal europeiska länder. Google Talk 't har sådana begränsningar och vem som helst med en dator och en internetuppkoppling kan använda klienten. Ett annat krav för att använda Google Voice är ett lokalt telefonnummer i USA, vilket också bör kontrollera att användaren är verkligen inifrån och inte bara använda proxyservrar för att kringgå begränsningen.

Sammanfattning:

1. Google Talk är en direktmeddelandeklient medan Google Voice är en teletjänst
2. Google Voice kan samverka med vanliga telefoner medan Google Talk kan inte
3. Google Voice arbetar med flera enheter medan Google Talk kan endast arbeta med en
4. Google Voice är endast tillgängligt i Nordamerika medan Google Talk är tillgängligt över hela världen