Skillnaden mellan Kindle och NookKindle vs Nook

Två av de största e-boksläsare är Kindle och Nook, delvis på grund av att vara från två av de största namnen inom sälja böcker. Kindle är från Amazon, medan Nook är från Barnes and Noble. Detta är förmodligen den viktigaste skillnaden mellan de två om du föredrar Amazon över B \u0026 amp; N eller tvärtom.

Om man tittar på hårdvara, verkar det som om ens har en färgskärm, men det är endast den nedre delen av skärmen som också fungerar som huvudinmatningsanordningen. Istället för att ha ett fysiskt tangentbord som Kindle använder Nook ett tangentbord som du kan använda när det behövs. Även om vissa användare föredrar den taktila känslan av ett tangentbord, är Nook 's LCD ett plus eftersom det kan användas för många fler saker som miniatyrer. Vissa användare har betänkligheter med LCD-skärmen men eftersom den inte förbrukar mycket mer makt.

Ett annat plus för Nook är microSD-kortplats och användar utbytbara batterier. Detta gör det möjligt för användaren att använda externa lagringsutrymme för att lagra andra filer, i stort sett göra obegränsade lagringskapaciteten av Nook. Du kan också köpa ett batteri och bara slå det rätt när batteriet i din Nook dör; Till skillnad från Kindle, som du måste ha service för att byta ut batteriet eftersom enheten måste öppnas upp. Det gör det också möjligt att använda reservdelar trots att i stort sett onödigt på grund av de extremt långa batteri livet för dessa enheter.En cool funktion som Nook har är LendMe funktionen. Detta gör att du kan 'låna' en kopia av en bok till någon annan 's Nook för upp till en vecka. Även om det är ganska begränsat, det' är så nära som man kan komma att låna en bok till en vän i den digitala ålder. Kindle saknar denna funktion, men du kan alltid låna din Kindle till en vän om du vill; men det 'är mer som utlåning och hela biblioteket än en bok.

Sammanfattning:
1. Kindle är från Amazon, medan Nook är från Barnes and Noble
2. Kindle använder ett tangentbord för inmatning medan Nook använder en pekskärm
3. Kindle har inte en microSD-kortplats som Nook har
4. Kindle har ett integrerat batteri medan den Nook är utbytbart