Skillnaden mellan Megaupload och RapidshareMegaupload vs Rapids

Megaupload, som inrättades på 2005, är ett Hong Kong-baserade företag på nätet för att ladda upp och ladda ner datafiler via Internet. Företaget 's nyckelperson är Kim Schmitz, en populär tysk hacker, som har dömts för databrott, förskingring och insiderhandel.

I grund och botten är Megaupload ett internetföretag som tillhandahåller fil hosting-tjänster. Det erbjuder kostnadsfria tjänster, som gör det möjligt för användare att ladda upp filer på upp till 2048 MB lagringsutrymme. Detta fria tjänsten inte tillåta användare att ladda ner filer över filstorlek på 1 GB. 200 GBS av fillagring ges för att frigöra registrerade användare.

Registrerade användare för gratis Megaupload tjänsten är försedda med 200 GBS av fillagring, vilket är helt tillräckligt för de flesta människor. För premiumanvändare (registrerad och betalande kunder), är filen lagringsutrymme som erbjuds av Megaupload obegränsat. För varje lyckad uppladdning av filer, ges användaren en URL för att låta andra människor att ladda ner filen över internet.

Filer som laddas upp anonymt löper ut efter 21 dagar, när inga nedladdningar sker inom denna tidsram. Men för gratis konton, kommer det att ta upp till 90 dagar innan uppladdade filer löper ut, och premiumkonton användare kommer säkert att få bästa möjliga resultat, eftersom det inte kommer att finnas någon utgångs så länge individen upprätthåller premium medlemskap.

Mer än ett år efter Megaupload 's etablering, Rapidshare började driva en egen fil hosting-tjänster. Rapidshare är den direkta och hårdaste konkurrent till Megaupload. Det har också gratis och premiumtjänster tillgängliga. Deras gratistjänster har naturligtvis begränsningar och restriktioner. Rapidshare drivs från Schweiz, men företaget är tyskägda. det leds av Bobby Chang, som företaget 'VD och COO.

Vid tidpunkten för denna skrift, är Rapidshare fortfarande är i drift två webbplatser '' den 'rapidshare.de' och 'rapidshare.com'. Den tidigare, med hjälp av tyska toppdomänen, är den ursprungliga webbplatsen och den senare är den nya och förbättrade webbplats. Den ursprungliga webbplatsen permanent upphör att fungera den 1 mars 2010. Filerna där vann 'inte vara tillgänglig för nedladdning längre vid den tiden och alla användare som går till den platsen kommer att omdirigeras till' rapidshare.com '.

Stilen i Megaupload och Rapidshare 's tjänster är ganska lika, med några distinkta skillnader. Rapidshare har en nedladdningsgräns på 25 Gb vid vissa tider, även för premiumanvändare. Rapidshare uppgav att anledningen till detta är att spara trafik. Megaupload, på däremot inte genomföra sådana restriktioner.

Emellertid Rapids har fler användare, och därför fler filer tillgängliga. Det är även (Alexa) rankas långt över Megaupload, där det 's rankad 30 mot Megaupload' s 83. Debatten som är snabbare kan gå fram och tillbaka, eftersom det också kan vara subjektiv.Båda företagen erbjuder nedladdning chefer, och ger mycket likartade privilegier till sina betalande kunder.

Sammanfattning:

1. Megaupload var först på plats, grundades 2005, mer än ett år tidigare än Rapidshare.

2. Intressant nog är den tyskägda Rapidshare leds av Bobby Chang, medan Hong Kong-baserade Megaupload leds av den populära, och tidigare dömda tyska hacker, Kim Schmitz.

3. Rapidshare har en 25 Gb nedladdning gräns vid vissa tider för trafik sparsyfte, medan Megaupload inte utsätter sina användare att denna typ av begränsning.

4. Rapidshare har fler användare och filer som finns tillgängliga än Megaupload. Rapidshare 's (Alexa) ranking är högre också.

5. Både Megaupload och Rapidshare 's grundläggande tjänster är ganska lika.