Skillnaden mellan CFML och Coldfusion CFML vs Coldfusion

Coldfusion används ofta för att hänvisa till Coldfusion själv och CFML. Trots detta, de två är inte samma sak och praxis att göra det är ogillat av de mer kunniga människor. CFML står för Coldfusion Markup Language, som är en kodspråk som används för att skriva manus för Coldfusion. I sin tur är Coldfusion faktiskt plattformen eller ramen där CFML-skript körs i. Det liknar förhållandet mellan HTML och en webbläsare som Internet Explorer, Firefox eller Safari.

Precis som i exemplet där du kommer att skriva HTML-koden och det är sedan köra in eller tolkas av en webbläsare, är CFML-kod körs i Coldfusion. Coldfusion är då ansvarig för att avkoda vad varje kodrad innebär och sedan översätta det till något som webbläsaren kommer att förstå. Så om du använder Coldfusion att identifiera CFML, kan du ge intryck av att du pekar ut något i ansökan snarare än i din kod.

Och precis som med exemplet CFML och Coldfusion är inte exklusivt för varandra även om man kan tro det. Coldfusion kan tolka ett antal andra språk som används i samma syfte, vilket inkluderar Action och några Javascript-liknande språk. Å andra sidan finns det också ett antal plattformar som är i stånd att läsa en tolka CFML; Railo, Bluedragon och IgniteFusion för att nämna några. Således inte nödvändigtvis att du använder CFML om du är på Coldfusion eller att du har Coldfusion om du skriver kod i CFML. Och det skulle eliminera en del förvirring om du identifiera både plattformen och det språk du använder.Frågan mellan att använda CFML och Coldfusion är bara en fråga om semantik och de flesta människor skulle förmodligen låta du skjuter om du byta dem då och då. Men om du är nybörjare eller ens en erfaren programmerare att be om hjälp, det lönar sig att känna dina terminologier. Du kommer att tas på större allvar, särskilt i online-forum där människor inte skulle verkligen känner dig.

Sammanfattning:

Coldfusion är plattformen medan CFML är kodspråk

CFML-kod körs i Coldfusion