Skillnaden mellan HTM och HTMLHTM vs HTML

HTM och HTML avser att lämna in förlängningar av HTML-filer. De är filer av en vanlig text typ. HTML står för Hyper Text Markup Language, som är ett märkspråk som används för att skapa webbsidor. HTML använder faktiskt märktaggar för att beskriva webbsidor. Som filnamnstillägg, de betecknas som .htm eller .html. Om du använder HTML-filer för att skapa din webbsida, sedan en .html eller .htm kommer troligen att visas i slutet av webbadressen. Här är några exempel: 'http://code.google.com/chrome/extensions/samples.html' och '. Http://edgewisdom.com/Finance1 htm'.

HTM används endast som en alternativ förlängning .html. Detta händer av någon anledning, till exempel, i vissa operativsystem, liksom Disk Operating System och Fönster 3. X, de inte tillåter användning av fyra bokstäver förlängningar. Därför, i stället för .html de använder .htm. Såväl som i världen av fönster, är tre-bokstavstillägg som oftast används, som '.doc' och 'Exe', är därför .htm mer tillämplig här. Men det finns också vissa fall, med andra server 's, när de skapar sin standardkatalog att enbart stödja .html filer. Så det betyder HTM är inte tillåtet på den servern.

I själva verket var .htm vanligtvis används tillbaka i gamla dagar, som under den tid då DOS var populär. I nuläget kan datorer nu enkelt stödja stora filer och bred längd av filnamn, därför, som har en fyra bokstäver förlängning är inte ett problem längre.

Hur som helst, filändelser är användbara för operativsystem eftersom det hjälper dem att identifiera vilken typ av datafil de har att göra med, och även så att de kan hitta ett lämpligt program för att läsa eller redigera den. Om datorn inte kan öppna filer, i synnerhet med okända filtillägg, betyder det att du inte kan ha det associerade programmet installerat för att kunna läsa den, eller så kan du ha Windows-registret fel i samband med filtilläggen.När det gäller Internet, behöver webbläsare inte riktigt se filändelser, så när du skriver en webbadress utan HTM eller HTML förlängning, kan webbläsaren fortfarande hitta källan, och visa dess innehåll. HTM och HTML är bara två av de tusentals olika typer av filändelser. Även är HTML vanligaste webbsida format som används, och att 'är därför de är mer populära.

Sammanfattning: