Skillnaden mellan Apple iOS 4. 3 och Google Android 3. 0 HoneycombApple iOS 4. 3 vs Google Android 3. 0 Honeycomb

När det gäller mobila operativsystem, Apple 's iOS och Google' s Android är förmodligen det bästa. Med kampen om tabletten marknaden, de båda uppgraderat sina respektive operativsystem; iOS 4. 3 för Apple och Android 3. 0 Honeycomb för Google. De två operativsystem har ungefär samma kapacitet och skiljer sig främst i hur de deras gränssnitt fungerar. Trots detta finns det fortfarande några tydliga skillnader mellan Android 3. 0 och iOS 4. 3. Den viktigaste är med vilken hårdvara du hittar dem i.

iOS 4. 3 påträffas på iPads, iPhones, och till och med i iPods. Så det finns lite begränsning på enhetstypen som den kan installeras på. Å andra sidan, är Android 3. 0 speciellt avsett för stora skärmar av tabletter och kan inte användas tillsammans med smartphones. Det finns andra versioner av Android som är avsedda för smartphones.

Det finns också ett par skillnader som du skulle hitta mellan Android 3. 0 och iOS 4. 3, den mest framträdande av dessa är bristen på Flash stöd i den senare. Flash används av många webbplatser, som YouTube, för att ge video streaming och skapa en interaktiv miljö för besökare. Avsaknaden av Flash stöd i iOS 4. 3 innebär att vissa områden som inte kommer att göra på rätt sätt. Du kan inte heller visa YouTube på din webbläsare och behöver använda en separat app för detta ändamål. Android 3. 0 stöder Flash, så att du kan bläddra Flash augmented platser precis som du gör på en dator.En annan stor skillnad mellan iOS 4. 3 och Android 3. 0 är sant multitasking. Android 3. 0 stöder riktig multitasking, som vad du får på din dator. Alla program körs samtidigt, oavsett om de befinner sig i bakgrunden eller inte. iOS 4. 3 gränser multitasking för att förhindra överbelastning sina ganska begränsade resurser. Endast ett fåtal program får köras i bakgrunden, är ett exempel på musik app som låter dig lyssna på musik medan du gör något annat. Alla andra program pausas när du växlar till ett annat program. De flesta människor vet inte riktigt märka skillnaden mellan två, men vissa gör. Sann multitasking i Android 3. 0 kräver indirekt kräver att hårdvaran vara mycket mer kraftfull än vad iPad för användning som den behöver extra juice för att köra flera program samtidigt.

Sammanfattning:

1. iOS 4. 3 är för både smartphones och surfplattor medan Honeycomb är för tabletter endast
2. iOS 4. 3 't stödja Flash medan Honeycomb gör