Skillnaden mellan URL och IP-adressURL och IP-adress

För att hitta vad du vill på internet, måste du ha en pekare var att hitta den. URL: er (Uniform Resource Locators) och IP-adresser är bara identifierare används för detta ändamål. Den huvudsakliga skillnaden mellan URL och IP-adress är vad de pekar på. En IP-adress pekar grunden till en dator, oavsett om det är den fysiska hårdvaran eller en virtuell som i fallet med delad hosting. I jämförelse, innehåller en typisk URL det protokoll som ska användas (dvs HTTP, FTP), domännamnet eller IP-adress, banan, och som tillval fragment identifier. Det är uppenbart att se att en IP-adress kan vara en del av en URL, även om det är mer vanligt att se ett domännamn i stället för en IP-adress.

Eftersom majoriteten av URL användning har domännamnet istället för IP-adress, är det nödvändigt att behandla begäran genom en Domain Name Server (DNS) för att omvandla domännamnet till en IP-adress. Utan DNS skulle begäran misslyckas som datorn inte skulle kunna hitta värden. Utvecklingen av URL härrörde från det faktum att IP-adresser är mycket svårare att komma ihåg än ord som är relaterade till sajten 's innehåll eller syfte.

En sak som Internet står inför just nu är den snabba utarmningen av IP-adresspoolen på grund av den snabba tillväxten av Internet. Det är därför IPv6 utvecklades för att öka det maximala antalet IP-adresser som kan användas. Å andra sidan finns det nästan ingen gräns för antalet möjliga webbadresser eftersom det inte finns någon begränsning till namnet. Det är också mycket vanligt att större webbplatser för att ha flera webbadresser pekar på samma plats för att se till att deras användare inte vilseleds av människor som kan registrera liknande domännamn.För att sammanfatta det hela, är en URL en mer omfattande pekare till vad du vill på internet och där den befinner sig. En IP-adress är bara adressen till datorn. Vissa datorer kan ha en standardbeteende när den öppnas och skriva IP-adressen på en webbläsare skulle omedelbart använda HTTP-protokollet och gå till indexsidan på webbplatsen.

Sammanfattning:

1. En IP-adress anger bara platsen medan en webbadress anger plats, protokoll, och specifik resurs
2. URL kräver en DNS-server, medan en IP-adress 't
3. URL är obegränsade när IP-adresser är begränsade