Skillnaden mellan iPhoto-album och smart albumiPhoto Album Vs. Smart Album

iPhoto är en populär programvara som används av Apple-datorer. Gränssnittet är mycket intuitivt och det är ett användarvänligt program som gör det möjligt för användaren att enkelt redigera och organisera sina lagrade digitala bilder och foton. Även om det är mycket lätt att använda, erbjuder den inte så många funktioner som särskild programvara för fotoredigering och manipulation. En av de mest använda funktionerna i iPhoto skapar album för enkel sammanställning och hämtning av bilder från iPhoto händelser. En användare kan ta detta ett steg längre genom att utnyttja Smart Album-funktionen. Det finns några skillnader mellan iPhoto 's standard album och smart album funktioner.

iPhoto är faktiskt ett av de program som finns i iLife som är tillgänglig för Macintosh-datorer. Detta program tillåter användaren att ladda upp bilder från en kompatibel enhet som en digitalkamera, en iPhone, andra medier som från en USB-port, från cd, liksom direkt från Internet. IPhoto kan använda de flesta bildformat finns såsom JPEG och Adobe 's bildformat som PNG och PSD. Därifrån kan användaren sedan organisera dessa bilder till' händelser '. En iPhoto händelse fungerar som huvud gruppering för en serie bilder uppladdade vid en viss tidpunkt. Det är när ett iPhoto-album kan skapas.

Ett iPhoto-album tillåter användaren att göra det enklare att hitta och få tillgång till relaterade bilder. Till exempel kan användaren ha uppladdade bilder för användning på deras egen hemsida på olika datum och tider, vilket skapar olika händelser för var och en. Användaren kan sedan skapa ett album genom att klicka på 'nya albumet' kommandot. Detta kommer att skapa en tom skiva som läsaren kan byta namn på vad de vill (låt 'oss säga min hemsida för syftet med denna diskussion). Användaren kan sedan välja bilder som han vill från händelserna. Bara dra och släppa dessa bilder och voila! skivan är nu fylld med nämnda bilder. En användare kan ytterligare definiera innehållet med betyg och sökord.

Skapa ett smart album tar lite mer tid men det gör det mer effektivt i att kategorisera och sammanställa relaterade bilder. Smart album är betydligt mer mångsidig som användaren kan bestämma villkor som ständigt övervakar eventuella förändringar i iPhoto-biblioteket och händelser. En smart album väljs från valmöjligheter i iPhoto-gränssnittet (bara en bit under det tidigare nämnda 'Nytt album' kommando). När detta är gjort, är en ny skärm dras upp som frågar användaren om förhållanden som Smart Album kommer att övervaka och använda för att få fram bilder. Användaren kan ange viss text, beskrivningar, datum, händelser, filnamn, nyckelord, betyg, titel, även den typ av kamera som används eller tillståndet i bilden (flash, slutartid, etc).

Efter att ha valt vad de villkorssatser Smart album kommer att känna igen användaren sedan uppmanas att välja vilka villkor som grundar sig på dessa uttalanden som kommer att dynamiskt övervakas av systemet. Till exempel kan användaren definiera ett villkorligt uttalande som 'sökord' då villkoret 'innehåller' och sedan fylla upp linje med ordet 'hemsida'. Efteråt kommer en bild med det namnet automatiskt sammanställas i Smart Album när du har skapat det och kommer ständigt övervaka nya bilder som 'sökord'! Vidare kan det kopieras om du tenderar att skapa flera album med samma skick och du kan redigera villkoren för att ändra kriterierna. Efter att ha gjort det senare, kommer innehållet i Smart album ändras därefter.

En sak som användaren bör komma ihåg är dock att både iPhoto album och smart album don 't har den verkliga bilder i sina mappar bilderna kvar i Events iPhoto-album och Smart Album tillåter endast användaren att få tillgång och kompilera. dessa bilder mer bekvämt och effektivt.

Sammanfattning:1.

iPhoto-album låter användaren ställa in utmärkelser för bilderna i mappen med nyckelord och betyg, Smart Album kan använda dessa villkor för att övervaka och sammanställa bilderna.

2.

iPhoto-album kan en användare dra och sammanställa bilder från händelser och manuellt lägga skillnader; iPhoto Smarta album låter användaren ställa in villkor för att automatiskt göra samma sak.

3.