Skillnaden mellan Vista Ultimate och Home PremiumVista Ultimate vs Home Premium

Windows Vista-serien har blivit flaggskeppet i Microsoft 's premiär Windows operativsystem. Efter framgångarna med XP, var Vista ursprungligen conceptualized att utrota de olägenheter och buggar sina föregångare. Därför Vista hittills marknadsförs i olika versioner. Två av de mest eftertraktade versioner Vista Home Premium och Vista Ultimate.

Så vilken version är faktiskt bättre? Med namnet 'premium', detta ger Vista Home Premium en uppenbar inflytande över de andra versionerna, som Vista Home Basic. Men om det ställs mot Vista Ultimate, är det inte längre en visshet om det är ännu bättre i fråga om funktioner, eftersom den senare har termen 'ultimata' under sitt bälte.

Främst för den skull skilja de två, är Vista Home Premium-versionen den tidigare versionen. När det gäller prissättning, är det mycket tydligt att den tidigare Vista Home Premium-versionen är relativt billigare i motsats till den nyare Vista Ultimate. De flesta av de återförsäljare säljer Premium på runt 239 $ USD, medan Ultimate säljs oftast på $ 399. För många tekniskt kunniga personer, kan kostnaden för den senare komma som en överraskning, eller en stor smärta i fickan. De ifrågasätter ofta om Ultimate Edition har verkligen en uppsjö av helt nya funktioner som gör det värt sitt pris. Till deras förvåning har denna utgåva är alltför kritiserats på grund av dess höga kostnad, och har endast ett fåtal fler funktioner lagts till.

Egentligen är bara Vista Home Basic-versionen, plus tillägg av några lukrativa funktioner, som inkluderar medieprogram och andra stöd till HDTV, Mötesrum (mediecentret), pekdatorer, bärbara datorer, nätverksprojektorer och Home Premium edition en hel del mer. Men denna OS inte har lagt till säkerhetsfunktioner, som domänanslutnings och diskkryptering, som förekommer i den ultimata versionen.Tvärtom är den ultimata versionen faktiskt packad med de flesta, om inte alla, av de kombinerade egenskaperna hos alla andra versioner. Det har också WinSAT för bättre spelprestanda, och kan använda en hel video, inställd på full motion, som en del av skrivbordet. Den senare är mer av en glittrande system av Microsoft för att locka dem som ville ha sina datorer för att bli extra spännande, men dessa funktioner fortfarande inte motiverar att lägga till $ 160 USD till denna upplaga 'pris.

1. Windows Vista Home Premium OS tidigare än den ultimata versionen släpps.

2. Windows Vista Home Premium OS är i princip billigare än den ultimata versionen.