Skillnaden mellan Crack och SerialSpricka vs Serial

En serie, även känd som en produktnyckel, är en serie alfanumeriska tecken (siffror och bokstäver) som anger köpet av särskild programvara. Serier för mycket populära program kan ibland hittas på nätet och de flesta program pirater använder dessa serier distribuera piratkopior som kan låsas upp. En spricka är ett mer sofistikerat sätt att kringgå säkerhetsåtgärderna i vissa program. Det är ett program som helt tar bort autentiseringsmekanism som 's bäddats in i mjukvaran.

Användningen av serie nycklar startades av mjukvaruföretag för att bekämpa den snabba och breda spridningen av piratkopiering. Även om du har en kopia av programvaran, skulle du inte kunna använda den utan en seriell. Sedan dess tillkomst har dela seriella nycklar varit mycket utbrett som de flesta program kan inte bekräfta huruvida serie har använts av en annan användare på en annan dator. Vissa mjukvarutillverkare börjar att kräva online-registrering för att mildra detta problem.

En mycket signifikant skillnad mellan de två är deras format. Serier är ofta som textfiler medan sprickor är binära körbara program som skulle lappa programvaran. Sprickor kan utgöra en mycket stort hot mot säkerheten som den körbara kan innehålla någon form av skadlig kod. Det kan vara ett virus, en trojan eller det kan även installera spionprogram på din dator. Även om en textfil inte skulle kunna innehålla någon typ av skadlig kod, det finns några knep som en illvillig folk använder för att lura användaren till att få skadlig kod i sina datorer.

Sprickor och serier är ganska farligt, precis som alla andra olagliga saker som du kan få från Internet. De människor som distribuerar dessa saker har ofta baktankar som inkluderar att samla in information eller helt enkelt för att orsaka skador på andra människor. Att köpa seriösa program är det enda sättet att gå. Inte nog med att du undvika eventuella rättsliga konsekvenser, skulle du också ha möjlighet att begära stöd från sina beslutsfattare när du stöter på problem som du inte kan lösa på egen hand.Sammanfattning:

En spricka är ett program som bryter autentiseringsmekanismer kommersiell tillämpning medan en serie är ett bevis på inköp som skulle låsa upp ett program

Sprickor är binära till sin natur medan serier ofta kodas som en textfil