Skillnaden mellan Pinterest och Flickr Pinte vs Flickr

Om du letar efter sätt att dela dina bilder på nätet, Flickr och Pinterest är två platser som låter dig göra just det. Den huvudsakliga skillnaden mellan Pinterest och Flickr är vad du kan göra med dem. Flickr är absolut en fotodelning webbplats där du kan ladda upp dina bilder, skapa album och dela dem till världen via länkar och liknande. Å andra sidan, är Pinterest en kombination av en fotodelning webbplats och ett socialt nätverk eftersom det har egenskaper eftersom det tillåter dig att följa och bläddra stiften i andra människor samt repin sina bilder till ditt eget.

En annan stor skillnad mellan Pinterest och Flickr är källan till den faktiska bilden. Flickr har en mer konventionell metod för att dela bilder, som är genom att överföra direkt från användaren 'hårddisk och in Flickr' s lagring. Även Pinterest kan du också göra detta, kan du också 'pin' foton som du hittar från andra platser. Du kan göra detta genom att helt enkelt skriva in länken till bilden som du tyckte var intressant på nätet. Pinterest skulle då extrahera bilden för dig och lägga upp den på din profil.

Eftersom Flickr bygger främst på uppladdade bilder, de införa en strikt policy på storleken och antalet bilder som du kan ladda upp. Det finns ett maximalt antal och storlek på bilder som du kan ladda upp samt en gräns för hur mycket man kan ladda upp vid varje given tidpunkt. Detta tas ut så att tjänsten inte kan missbrukas av ett fåtal och saktar ner tjänsten för andra. Pinterest 't måste genomföra sådana regler ännu eftersom de flesta av de bilder som håller på att fästa är från källor på nätet och don' t behöver laddas upp av användaren.Välja mellan Pinterest och Flickr är huvudsakligen baserad på vad du gillar att göra. Pinterest är bäst för dem som hitta intressanta saker på internet och vill dela det med andra människor. Å andra sidan, är Flickr bäst för dem som tar sina egna personliga bilder och vill bara dela dem till familj och vänner.

Sammanfattning:

Flickr är ett fotodelning plats medan Pinterest är en blandning av en fotodelning webbplats och ett socialt nätverk

Flickr har strikta gränser för bilder som du kan ladda upp medan Pinterest inte