Skillnaden mellan notebook och netbook en bärbar vs en Netbook

Sedan bildandet av den bärbara datorn har det blivit mindre och mindre. En bärbar dator är i grunden en bärbar dator som ligger någonstans mellan en stor stationär dator och ultrabärbara datorer. En senaste tillskottet till familjen är netbook, och dess huvudsakliga skillnaden från en bärbar dator är storlek, eftersom det är betydligt mindre. Som liten har sina bra och dåliga aspekter. Å ena sidan, kan du enkelt bära runt utan att bryta ryggen medan å andra sidan, dess lilla skärmen och trånga tangentbord lämnar mer att önska. Ett stort problem med den lilla skärmen är den låg upplösning. De flesta netbooks har en upplösning på 1.024.600. Den nuvarande standarden för webbsajter är 1.024.768. Detta betyder bara att vissa webbplatser inte kan visas i sin helhet, och du måste rulla nedåt när du inte ska behöva.

Bortsett från de fysiska dimensionerna, netbooks är också underlägsna bärbara datorer när det gäller hårdvara. Bärbara datorer har oftast processorer som var avsedda för stationära datorer medan netbooks använder speciella 'mobila' versionen processorer. Dessa processorer drar mindre ström och genererar mindre värme på bekostnad av processorkraft. Netbooks saknar också en optisk enhet sannolikt att minska storleken och kostnaden för enheten. Det finns externa enheter som du kan köpa separat och ansluter via USB-porten.

En stor fördel med minidatorer som redan nämndes tidigare är låg strömförbrukning. Detta är inte din typiska 10% till 20% mer på batteriets livslängd som en netbook med en 6-cells batteri kan få upp till 7 eller 8 timmar i en enda laddning. Det är ungefär 3 gånger 2-3 timmars kapacitet de flesta bärbara datorer. Detta är också mycket användbart om du inte lita på elbolag för ström, såsom om du är på en båt, på vägen, eller om du bara vill vara utanför rutnätet.Slutligen, men förmodligen den mest betydelsefulla för de flesta människor, är en netbook betydligt billigare än en bärbar dator. En vanlig bärbar dator kan kosta dubbelt så mycket som en netbook. Så för dem som är bekväm med storlek och bara använda sina datorer för att surfa på Internet eller göra några pappersarbete, är en netbook inte bara perfekt, men det kan också spara lite pengar både på kort och lång sikt.

Sammanfattning:

1. En netbook är mycket mindre än en bärbar dator.
2. En netbook har mycket lägre specifikationer än en bärbar dator.
3. En netbook 't har en optisk enhet medan en bärbar dator gör.
4. En netbook förbrukar mindre ström än en bärbar dator.