Skillnaden mellan AVG Android säkerhet och NetQin Android SecurityAVG Android Security vs NetQin Android Security

En av baksidorna med att vara en populär OS är den därav följande utseende av virus och andra hot som kan vara en mindre irritation, om inte ett stort hot, för användarna. Detta är ett problem som operativsystemet Android är nu inför. För att bekämpa virus och annan skadlig kod, det finns två mjukvaror för Android OS; AVG Android säkerhet och NetQin Internet Security. Den största skillnaden mellan de två är prissättning. AVG Android Security har en fri version, men det har också en betald version på $ 9,99. Å andra sidan, är den NetQin Android Security fortfarande fri för tillfället. Prissättningen är förståeligt med tanke på att AVG har redan ett etablerat namn när det gäller virusskydd.

Bortsett från de typiska dragen av antivirusprogram, är AVG Android Security kan skanna inkommande SMS för bilagor som kan innehålla virus. Det säkerställer bara att hotet blir fångas innan det blir att infektera din telefon. Den här funktionen är inte tillgänglig med NetQin Android Security. En annan funktion som AVG Android Security har över NetQin Android Security är spam skydd. Spam skydd ser till att du inte 't få dessa irriterande, oönskad, textmeddelanden från marknadsförare.

På baksidan har en kontakter back-up funktion som AVG Android Security spelar NetQin Android Security 't har. Den tillåter dig att ha en online-backup av alla dina kontakter. Så om du förlorar din telefon eller skada, du kan enkelt hämta dina kontakter på en annan mobil.

Det är värt att nämna att båda programvaror har bestämmelser mot stöld och förlust. Du kan spåra telefonen via GPS eller ens att torka ditt minne ren distans så att tjuven eller vem hittat din telefon, inte skulle ha tillgång till någon känslig eller konfidentiell information som lagras där.Hittills hoten på Android OS är fortfarande mycket minimal och säkerhetsåtgärder på OS gör det svårt att bli smittad. Ändå är det sunt förnuft att få antingen programvara för att skydda din telefon och data som lagrats i det.

Sammanfattning:

1. AVG Android Security har en betald alternativ medan NetQin Android Security 't.
2. AVG Android Security skannar inkommande SMS efter virus medan NetQin Android Security 't.
3. AVG Android Security erbjuder skydd mot skräppost medan NetQin Android Security 't.