Skillnaden mellan utsäde och LeechersFrön vs Leechers

Sådd och utlakning är två aktiviteter som är förbundna med P2P-fildelning via torrents. Ett frö är en komplett kopia av en fil som andra användare kan ladda ner. En enda torrent kan ha flera frön, så downloaders att få bitar från olika källor och öka den totala hastigheten. Leechers har en blandad innebörd som det ursprungligen myntades för att beskriva människor som bara laddar ner men inte ladda upp, och därmed påverkar den totala hastigheten i nätet. För närvarande används termen leecher används också för att hänvisa till människor som ännu inte har hela filen, oberoende av nedladdning / uppladdningshastighet; även hänvisad till som peers.

Antalet frön och leechers på en viss torrent kan påverka den hastighet som du kan få när du hämtar en fil. En fil som just har satts upp med endast en såmaskin och tusentals leechers skulle ha dystra hastigheter. Efter några timmar, kan en del redan har laddat ner filen och har börjat utsäde, vilket förbättrar hastigheten för alla andra. När antalet frön fler än de leechers, kan du förvänta dig en mycket högre nedladdningshastighet än när torrenten startades.

Detta visar också en annan aspekt av ympning och utlakning. Efter nedladdning fullständiga filer, leechers omedelbart förvandlas till såmaskiner. De inte längre ta upp bandbredd, men ge det till dem som inte har avslutat ännu. Detta uppmuntras och användare uppmanas att upprätthålla en 1: 1 download att ladda förhållande som ett minimum. Andra väljer att hålla sådd även efter att de har överskridit ett minimum. Trogen den ursprungliga betydelsen av ordet leecher, vissa människor bort torrents att stoppa uppladdning medan andra avsiktligt ändrar sina kunder för att förhindra den från att ladda upp även om de fortfarande ladda ner. Detta är en metod som är missmodiga och vissa nätverk börjar genomföra sätt att förhindra dessa typer av leechers från att ladda ner vid höga hastigheter om alls.

Hälsan hos P2P samhället ligger i generositet var och en i nätverket. Trots några krångliga medlemmar som vägrar att dela av någon anledning, de flesta fortfarande gör dela sin uppladdningshastighet så att andra har en snabbare och mindre smidigare nedladdning erfarenhet.

Sammanfattning:1. Frön är kompletta kopior av en fil medan leechers är de som laddar ner mer än de laddar upp

2. Frön ökar i allmänhet nedladdningshastighet medan leechers sänka det

3. Rättsliga leechers bli såmaskiner när de är klara att ladda ner