Skillnaden mellan EMC och NetAppEMC vs NetApp

Under de första dagarna av datorer, är programvara installeras på varje användare 'dator. Utvecklingen av Local Area Networks har lett till klient-server datormodeller där data lagras i en server och kan nås av kunder, förutsatt att den har en versionen av programmet installerat.

Den använder klienten 'minne och processor för att bearbeta data, men filerna och dokumenten lagras i servern. Idag detta system har uppgraderats till vad som kallas cloud computing som inte kräver program som ska installeras för kunden.
Allt är centraliserad server eliminerar behovet för kunder att uppgradera eller hantera licens oro program som används. Två IT företag som är involverade i cloud computing är NetApp och EMC.

NetApp, Inc. är en dator lagring och datahantering företag som grundades 1992. Huvudkontoret ligger i Sunnyvale, Kalifornien, och det är en medlem av NASDAQ-100. Dess främsta produkt är deras linje av NetApp filers eller fillagring. Det är en lagringsenhet som styr filsystemet och visar filer och kataloger till värdarna av nätverk. Den använder Network File System (NFS) protokoll samt protokollet Common Internet File System (CIFS).
Det operativsystem som används av NetApp filers är Data ONTAP som har två versioner, Data ONTAP 7G och Data ONTAP GX som kommer att konsolideras i Data ONTAP 8. Det har också Virtual Tape Library (VTL) för magnetband datalagring virtualisering och NetApp borttagningsfrekvens. Det ger också följande: plattform OS, protokoll, mjukvara, lagring och säkerhetssystem. Det syftar till att ge kostnadseffektiva lösningar till kunder 'lagring och datahantering oro. Dess närmaste konkurrent är EMC Corporation.EMC Corporation, å andra sidan, är ett företag som tillverkar och stöder dator och virtuell informations hårdvara, mjukvara och tjänster. Den har sitt huvudkontor i Hopkinton, Massachusetts och grundades 1979 av R. Egan, R. Marino, och en tredje person.

Det erbjuder följande: IT-management; molntjänster; utbildning och tekniska tjänster; datalagring, säkerhetskopiering, återställning och arkivering; virtualisering; informationssäkerhet; och lagring. Medan NetApp använder fillagring baserat på ett lokalt nätverk (LAN) använder EMC blockera lagring baserad på Storage Area Network (SAN).
. Det syftar till att ge en effektiv, säker, pålitlig och enkel att använda lösningen för varje användare 's lagring, säkerhet, virtualisering och datalagring och förvaltningsproblem Några av dess produkter är: Celerra, Ionix, NetWorker, VNX, Powerpath, Documentum XCP, och många fler.
Sammanfattning:

1. Både NetApp och EMC är dator datahantering och lagring företag. NetApp grundades 1992 medan EMC grundades 1979.
2. NetApp baserat sin fillagring på Local Area Network (LAN) medan EMC använder blockera lagring baserad på Storage Area Network (SAN).