Skillnaden mellan SIM och AIMSIM vs AIM

När de deltar i online-försäljning av produkter eller tjänster, måste du möjligheten att acceptera betalningar online via kreditkort. Det största problemet som påträffas med online-betalningar är säkerhet. Kreditkortsnummer som faller i orätta händer kan användas utan skrupler. För att förhindra det från att hända, säkerhetsåtgärder som kryptering måste användas. För detta ändamål ger Authorize.net till olika typer av tjänster, SIM (enkel integration Method) och AIM (Advanced Integration Method). Den huvudsakliga skillnaden mellan SIM och AIM är att SIM omdirigerar användaren till en sida på Authorize.net server för att samla in faktiska kreditkortsnummer av användaren. Med AIM behövs ingen omdirigering och kreditkortsnumret kan hämtas på webbplatsen.

Eftersom SIM tillåter kreditkortsnumret att föras på Authorize.net plats, inte den viktigaste platsen inte vara så säker. När du väljer att använda AIM, skulle du måste se till att din webbplats är säker nog. Bland annat måste du ha ett SSL-certifikat, som identifierar att platsen är inte en parodi.

Även SIM är ganska bra eftersom det tar bort komplexiteten från din sida, har den sin egen nackdel. Eftersom användaren omdirigeras till en annan webbplats, det finns en viss förlust av kontinuitet till flödet av webbplatsen. Och trots möjligheten att konfigurera sidan spelar användaren 't har fullständig kontroll på sidan eftersom det ligger i Authorize.net platsen. Det kan vara tillräckligt för att stänga en del kunder till platsen och betvivla dess äkthet.

Både AIM och SIM fungerar perfekt för online betalningar och det spelar egentligen ingen roll mycket i slutet. Du kan ha antingen och fortfarande har en fullt fungerande betalningsportal. Men man kan vara bättre lämpade än andra för en viss webbplats. För mindre platser, är bättre eftersom det kan avlasta mycket av säkerhetskrav utanför platsen SIM. För större platser, är bättre som en högre nivå av säkerhet är redan förväntas ändå AIM. Det ger en mer professionell känsla till platsen genom att ta bort behovet av omdirigering.

Sammanfattning:AIM inte omdirigera användare till Authorize.net platsen medan SIM gör

AIM kräver att du har ett SSL-certifikat medan SIM inte

AIM ger bättre webbdesign än SIM