Skillnaden mellan Google och MicrosoftGoogle vs Microsoft

Google och Microsoft är två mjukvarujättar som ger majoriteten av programvara och tjänster som många människor som är online används idag. Microsoft 's flaggskepp, och förmodligen den mest kända program idag, är deras operativsystem Windows, som har funnits i nästan tre decennier och har gått igenom en mängd förändringar från ett enkelt program till en allomfattande operativsystem. På däremot Google inte kokare operativsystem, men deras flaggskepp är deras sökmotor. Detta är inte något du köper, men majoriteten av människor som går på nätet använder den för att hitta de saker som de vill hitta.

Modellerna för de två företagen är mycket olika som Microsoft gör sin vinst från försäljningen av programvara, som de ovan nämnda operativsystem och program sviter som MS Office. Vad Google säljer inte mjukvara utan reklam brokers. Detta gör webbplats ägare 's länkar visas på sökningar som är mest relaterade till vad de handlar om och dra in potentiella kunder. Till detta kan vi säga att Microsoft säljer en produkt medan Google säljer en tjänst. Det är en mycket generell slutsats som de två börjar att överlappa i de saker som de erbjuder till massorna och förr eller senare skulle de konkurrerar om nästan varje aspekt av mjukvaruindustrin.

Microsoft gör pengar från försäljningen av sina produkter, är det bestämmer att de flesta av de saker som de gör eller ger kommer mot en avgift, men det finns vissa undantag. Med Google, är det tvärtom. Majoriteten av deras produkter, som cloud computing kontorsprogram som heter Google Dokument och tjänster, som Gmail, tillhandahålls utan kostnad för slutanvändaren. Detta är mycket attraktiv för den vanliga användaren som inte alltid vill punga ut kontanter bara för att kunna använda vissa saker under en begränsad tid.

Det är ganska lätt att förstå varför jag sade att Google och Microsoft är på väg mot en slutlig konfrontation. En hel del av deras produkter börjar att kollidera (i e. Chrome och IE, WinMo och Android, Google Docs och MS Office.). Det är bara en tidsfråga.Sammanfattning:

1. Microsoft 's flaggskepp är operativsystemet Windows medan Google är deras sökmotor

2. Microsoft säljer programvara medan Google säljer reklam