Skillnaden mellan AHB och APBAHB vs APB

AHB står för Advanced Högpresterande buss och APB sand för Advanced Peripheral Bus. Både Advanced Högpresterande buss och Advanced Peripheral Bus är en del av Advanced Microprocessor Bus Architecture (AMBA). Även både AHB och APB tillhör AMBA, de skiljer sig på många sätt.

När man talar om skillnaden mellan de två, använder AHB en full duplex parallell kommunikation medan APB använder massiva minne-I / O åtkomst.

Både AHB och APB är på chipBuss standarder. Den avancerade Högpresterande Bus är kapabel att Waits, fel och brister. ADH, som är kanalens ansluter främst minnen.När man jämför användningen, är APB enklare än AHB. Till skillnad från den AHB, finns det ingen pipelining i APB. APB är främst föreslås för att ansluta till enkla kringutrustning. Om man tittar på AHB och APB, kan det ses att APB kommer med en låg effekt perifert.

Det kan också ses att Advanced perifer buss ibland optimerad för reducerad gränssnitt komplexitet och minimal strömförbrukning för att stödja perifera funktioner. Denna buss kan också användas i förening med antingen
version av systembussen.

När man tittar på de funktioner i AHB, har det en enda kant klocka protokoll, flera buss masters, split transaktioner, enda cykel bus master överlämnings, brast överföringar, stora bussbredder och icke-tristate genomförande.
I AHB transaktionen består av en adress fas och en data fas. I fall av AHB, det finns bara ett Busmastern i taget.
Jämfört med Advanced Högpresterande Bus, är Advanced Peripheral Bus används endast för låg bandbredd kontroll accesser. Även om APB har en adress fas och datafasen som liksom den AHB, kommer det med en lista över låg komplexitet signal.
Sammanfattning
1. AHB står för Advanced Högpresterande buss och APB sand för Advanced Peripheral Bus.
2. När AHB använder en full duplex parallell kommunikation använder APB massiva minnes I / O åtkomst.
3. ADH, som är kanalens ansluter främst minnen. APB är främst föreslås för att ansluta till enkla kringutrustning.
4. När man jämför användningen, är APB enklare än AHB.
5. Till skillnad från AHB, finns det ingen pipelining i APB.
6. Jämfört med Advanced Högpresterande Bus, är Advanced Peripheral Bus används endast för låg bandbredd kontroll accesser.