Skillnaden mellan ACL och IDEAACL vs IDEA

Det är ett känt faktum att MS Excel är populärt används av många yrkesverksamma fram till detta datum. Men mitt i den popularitet det inte är dolt till kunskap om vissa experter att det är redan en av de så kallade gamla program vars funktion är mycket begränsad jämfört med andra program som kan utföra nästan samma, om inte bättre funktioner. I detta avseende andra program som ACL, ActiveData, SAS, Access och IDEA kommer ofta i ett 's tänkande. Men kanske en av de mest hävdade och debatterat programvara numera är hur ACL mässor mot IDEA. Deras konkurrens liknar hur PC och Apple delade ut allt.

Faktiskt både ACL och IDEA klassificeras som GAS eller General Audit Software. Jämfört med Excel, är båda programmen skryter på grund av deras geniala funktioner över populära revision Microsoft motor.

Utan någon form av fördomar som helst, är ACL verkligen programvaran för att slå. Skälet till denna är kanske de flesta bensin användare började använda ACL framför alla andra produkter som språngbräda för professionell revision. På lång sikt har dessa användare utvecklat en stor mängd lojalitet till den produkt som gör IDEA på andra plats.

Några av fördelarna med att använda ACL över IDEA är följande:

en. Den har en väldig användarforum som kanske är det mest levande communities idag. Det finns en hel del experter som kan svara på dina tekniska problem lätt.

b. I samband med användarforum, har ACL många användargrupper över hela världen.

c. Det finns också massor av online och offline (papperskopior) publikationer om ACL

d. Generellt finns det mer ACL än IDEA användare idag. När det gäller sysselsättningsutsikterna, kommer många företag föredrar söker experter i ACL än de som har en erfarenhet av IDEA.På den andra sidan av myntet, verkar IDEA att vara bättre än ACL i vissa andra aspekter samt. IDEA kan bättre APPEND filer. Fältstorlekar automatiskt flyttas till normala uppgifter till skillnad från i ACL där användaren noga måste se till att följa endast rätt storlek för fälten. IDEA kan även bifoga många tecken till ett värde av tabeller med endast ett kommando. I fallet med ACL har denna funktion som skall utföras en efter en.

Dessutom är IDEA sägs ha en bättre navigering särskilt när man arbetar med många tabeller som har både moder- och dotter filer. Detta innebär att IDEA ordnar sub tabeller på ett sådant sätt att de är indragna från deras överordnade tabellerna. Detta är vanligtvis ett vanligt problem som påträffas av ACL-användare.

Ovanpå dessa styrkor, finns det fortfarande andra anmärkningsvärda fördelar som idé har över ACL. Ändå både ACL och IDEA är av högsta kvalitet GAS. När det används på rätt sätt, kan båda systemen skapa betydande positiva förändringar i den totala effektiviteten revision. Sammanfattningsvis:

1. ACL är desto mer populär produkt eller gas jämfört med IDEA.

2. ACL är en äldre program jämfört med IDEA.

3. Det finns fler människor som vet hur man använder ACL än IDEA, i så mycket som det är i allmänhet mer ACL användare än IDEA.