Skillnaden mellan Youtube.com och Youtu.beYoutube.com vs Youtu.be

Om du är en ivrig watcher av videoklipp på Youtube. Du är förmodligen ganska bekant med sin webbadress, Youtube.com. Men du kan också ha märkt nyare adress Youtu.be, som också erbjuder videoklipp. Egentligen är det ingen skillnad mellan Youtube.com och Youtu.be när det gäller de videor eller den tjänst som du får eftersom de är ett och samma. Youtu.be är bara en förkortad URL som också ägs av Youtube och besöker någon länk fortfarande får du samma Youtube huvudsidan.

Förkorta webbadresser är ett bra sätt att göra det lättare för människor att komma ihåg det. Webbadresser började växa längre eftersom de möjliga kombinationerna togs av fler och fler människor. För Youtube, är det faktiskt inte så mycket av en fråga som Youtube är redan mycket populär och denna förkortning bara uppnått en minskning av tre bokstäver. Vad Youtube var förmodligen efter är en av två saker. Den första är att säkra webbadressen från att tas av någon annan. Andra människor kan använda den för att lura andra människor att tro att de 'har besökt Youtube och injicera skadlig kod i sina datorer Det andra är att följa utvecklingen för att använda domänhack eller okonventionella domännamn,. Några exempel är del.icio.us, blo .gs, itun.es och goo.gl.

Youtube.com använder den mycket populära Com toppdomänen eller TLD. Å andra sidan tar Youtu.be den .be-domän. Detta är inte en av de toppdomäner, men är en av de landspecifika domäner; .be är domänen som reserverats för Belgien för att vara exakt. Det finns faktiskt ingen regel som säger att människor från andra länder kan använda landsspecifika domäner. Ett bra exempel på detta är Tuvalu 's ccTLD, som är .tv. Tuvalu är en föga känd ö nation men deras domän används främst av TV-stationer, eftersom det är samma som en förkortning för TV.Det är vanligt att populära webbplatser för att ta andra domännamn och rikta den mot sin webbplats. Ändå bör du vara vaksam om nätfiske genom personifiering av en populär webbplats. Efter sidan laddas, bör du kontrollera adressen. Även om du skrev i youtu.be, skulle det ändå säga youtube.com i adressfältet efter sidan laddas.

Sammanfattning:

Youtu.be är bara en förkortad URL som fortfarande leder till Youtube.com