Skillnaden mellan 2. 2 GHz och 2. 4 GHz Macbook2. 2 GHz vs 2. 4 GHz Macbook

Apple är ganska väl känt för att hålla ett mycket begränsat urval i sina produktlinjer. Men för att Macbooks, ger Apple användaren några konfigurationer att välja mellan. Med 15-tums Macbook Pro, kan du välja mellan 2. 2Ghz modellen och 2. 4GHz modellen; både idrottsliga en Intel i7 quad core-processor. Självklart, den främsta skillnaden mellan 2. 2 GHz och 2. 4 GHz Macbooks är liten ökning av hastigheten. Naturligtvis kommer du inte att märka någon större prestanda fördel om du bara surfa på Internet eller skriva ett par dokument. Men om du 're i foto eller videoredigering, då kommer du vill den snabbaste processorn som finns tillgänglig.

För att komplettera den ökade processorkraft, den 2. 4 GHz Macbook har även en överlägsen diskreta grafikkort. Det har Radeon 6770M utrustad med 1 GB GDDR5-minne; betydligt bättre än Radeon 6750M av 2. 2 GHz Macbook med bara 512 MB minne. Återigen, det finns ingen prestandavinst för grundläggande uppgifter, men mer krävande applikationer kommer att se en betydande vinst i prestanda.

Slutligen är 2. 4 GHz Macbook också utrustad med en större hårddisk än 2. 2 GHz Macbook; 750GB och 500GB resp. Detta är förmodligen den minst viktiga skillnaden som hårddisken är utbytbar och du kan enkelt få din hårddisk ersättas med en kompatibel modell som har en ännu större kapacitet. Du kan också välja att ha en större hårddisk som du köper Macbook från Apple.Som väntat, verkligen finns ISN 'ta enorm skillnad mellan 2. 2 GHz och 2. 4 GHz Macbooks Du kan fortfarande göra på 2. 2 GHz Macbook de saker som du kan göra på 2. 4 GHz Macbook,. Även om vissa uppgifter kan vara långsammare än andra. Om du gör foto eller videoredigering på en regelbunden basis, bör du överväga att få den 2. 4 GHz Macbook. Men om du bara plaska ibland kan den betydande ökningen i kostnad inte motiveras. Om du är också ute efter bättre prestanda, bör du överväga att uppgradera din hårddisk till en SSD i de flesta datorer i dag är hårddisken den viktigaste flaskhalsen,. så att uppgradera till den snabbare SSD ska ge dig ett kraftigt uppsving i stort sett allt som du do.

Sammanfattning:

Den 2. 4 GHz Macbook är något snabbare än 2. 2 GHz Macbook

Den 2. 4 GHz Macbook har en överlägsen grafikkort än 2. 2Ghz Macbook