Skillnaden mellan etiketter och NyckelordTaggar vs Nyckelord

Sökord och taggar är två verktyg inom webbutveckling som i hög grad kan bidra till att styra trafik till din webbplats. I de flesta fall är de två används omväxlande eftersom de har mycket liknande funktioner. Trots att det finns betydande skillnader i de roller som de spelar och hur de används. Den största skillnaden mellan sökord och taggar är där du kommer att hitta dem. Nyckelord är faktiskt en del av innehållet och används för att identifiera vad innehållet handlar om. Å andra sidan, är taggar bara lämnade av skaparen av innehållet för att beskriva vad innehållet är och vad det avser. Det kan förekomma i samma sida som innehållet, men det är inte en del av det.

Nyckelord är nästan överallt. I sidor som har skrivit ord på det, kan nyckelord hittas. Däremot är taggar ses oftast i bloggar eller webbplatser som organiserar deras innehåll som separata sidor eller artiklar. Detta är lätt förklaras som taggar var ursprungligen användes i bloggar så att sökmotorerna kommer att veta vad innehållet handlar om som ett stöd för de sökord som redan är inbäddade i innehållet. Så att även om sökorden inte är så klart för sökmotorn, skulle taggarna komplettera dem och hjälpa direkt trafik till sidan.

En annan viktig roll som taggar spel är de hjälper i organisera innehållet på webbplatsen. Taggar används av bloggar för att presentera samma eller släkt historier samt hjälp i sökandet efter andra sidor. En taggmoln, som är en grupp av taggar som presenteras som en rörlig moln, ger besökaren ett sätt att se alla inlägg som har en specifik tagg. Nyckelord har inte denna funktion, och därför inte kan användas för snabb och problemfri sortering och organisera innehåll.Med hjälp av nyckelord och taggar är inte en fråga om den ena eller andra. I själva verket är det faktiskt bättre att ha både på din sida som du får de fördelar som båda. Det finns heller ingen nackdel att använda sökord eller taggar. Just don 't översvämning din sida med sökord eller taggar som de flesta sökmotorer är programmerade att ignorera alltför placering av båda.

Sammanfattning:

1. Nyckelord är faktiskt en del av innehållet men inte taggar
2. Nyckelord ses i alla webbinnehåll medan taggar ses oftast i bloggar