Skillnaden mellan Sony Playstation 3 och PS3 SlimSony Playstation 3 vs PS3 Slim

Som de gjorde med äldre versioner av konsolen, har Sony släppt en smal version av sin Playstation 3. Självklart, den största skillnaden mellan de två modellerna är att den tunna versionen är väl, smal; men hur smal? PS3 Slim är ungefär 2/3 av volymen, längd och vikt av den ursprungliga PS3. Men när man betänker att PS3 är en tungviktare jämfört med andra konsoler som Xbox 360, detta bara ger PS3 slim tillbaka ner till viktklassen av de andra konsoler.

En viktig konsekvens av PS3 's slimness är dess oförmåga att på ett tillförlitligt sätt stå vertikalt som sin föregångare gjorde. På grund av detta, ger Sony en valfri vertikal stativ som säljer för $ 24. Naturligtvis, PS3 slim kan fortfarande balansera vertikalt på egen hand om du 'är så benägen, men det är billigare att köpa en $ 24 monter än att risken att bryta en $ 300 konsol.

En viktig förbättring med PS3 slim är den förbättrade strömförbrukningen på grund av 45nm Cell-processorn. PS3 Slim förbrukar vid ungefär hälften av takten i den ursprungliga PS3. Eftersom PS3 slim förbrukar mindre ström, finns det mindre värme att försvinna. Och eftersom PS3 är svalare, spelar det 't behöver kylas till mycket med fläktar, vilket resulterar i mindre buller.

En annan förändring är större hårddisk. PS3 Slim är utrustad med en 120GB drive. Även om det finns versioner som har en större kapacitet, lika av denna modell hade bara en 80GB enhet. Också mycket märkbara är förändringen i det yttre avslut från piano svart till matt. Den förstnämnda ser mycket klass men är ett fingeravtryck magnet medan den senare är lite tråkig men ser ganska robust.Den förändring som många anser vara ganska stora är att avlägsna möjligheten att installera anpassad Linux-operativsystem i PS3 slim. En anpassad OS gör den gamla PS3 utföra precis som en dator. Många inte använda den här funktionen men eftersom det är ganska långt och bortom förmågan hos de flesta människor.

Sammanfattning:

1. PS3 Slim är mindre och lättare än den gamla PS3
2. PS3 Slim behöver en vertikal monter medan den gamla PS3 spelar 't
3. PS3 Slim förbrukar mindre effekt än den gamla PS3
4. PS3 Slim har en större hårddisk än den gamla PS3
5. PS3 Slim har en matt yta medan den gamla PS3 har en glansig yta