Skillnaden mellan objekt och klassFöremål vs Klasser

Objektorienterade programspråk använder objekt och klasser. C ++, .NET, Java, etc., är alla objektorienterade programspråk som använder sig av objekt och klasser.

I språket av programmering, är det objekt beskrivas som en enhet, vilken kan utnyttjas genom användning av kommandon. Exempel på objekt är: variabler, funktioner, värderingar och datastrukturer. I en miljö som är objektorienterat, är objektet eller objekten som beskrivs som den instans av en klass. Dessa två, objekt och klasser, är mycket lika varandra. Att sätta det i perspektiv av den verkliga världen, tabellen, dator, TV och andra apparater är objekten. För att nå föremål för en klass, är metoder utnyttjat. Interaktion händer på grund av metoderna för objekten även känd som termen 'inkapsling uppgifter.' Ett annat användningsområde för dessa objekt är för data och kod gömmer sig.

Objekt erbjuder olika typer av förmåner när dessa används i en kod. Ett exempel skulle vara den enkla felsökning. När det gäller att felsökning är objektet enkelt avlägsnas när ett problem uppstår i koden. Detta kan ersättas av ett annat föremål som kommer att fungera som en ersättning för den tidigare objektet. Ett annat exempel är genom information gömmer sig. Intern genomförande eller koden är utom synhåll från användarna under slutet av interaktionen med metoderna för objekten. En tredje fördel är genom återanvändning av kod. Du kan använda objekt eller koder skrivna av en annan programmerare i programmet. Detta sägs att föremål är mycket återanvändas och gör det lättare för experter att anställa uppgiftsspecifika och sammansatta objekt som är lätt tillgängliga för din egen kod och för att felsökning. En annan fördel är modularitet. Du kan fortsätta källkoder objekt i en suverän sätt samtidigt tid på att skriva det. Med detta är programmeringen behandlas på ett modulärt sätt.

Klasserna är begrepp utnyttjas i ett programmeringsspråk objektorienterat. Dessa är objektorienterad programmering, såsom; C ++, Java, och PHP. Bortsett från innehav av data, klasser också utnyttjas i processen att hålla funktioner. Objekt är instanser av klasser. När det finns en variabel, är den klass typen medan objektet är variabeln. Ordet 'klass' är använt sig av för att bekräfta en klass. Den officiella identifierare är CLASS_NAME medan namnen för objekten symboliseras av OBJECT_NAMES. Kroppen håller medlemmarna som antingen kan vara data deklarationer eller funktioner. Åtkomstspecifikations har sökord som är antingen vara offentliga, privata eller skyddade. De offentliga medlemmar kan användas överallt där. Den avskilda medlemmar kan användas i de liknande klasser eller kan användas från vän klasser. De klassificerade medlemmar kan användas inom endast den identiska klassen. Tillgången är konfidentiell när nyckelordet class används som standard. Både data och funktioner kan hållas av en klass.

Sammanfattning:

1. Objektorienterade programmeringsspråk använder objekt och klasser.2. Exempel på objekt är: variabler, funktioner, värderingar och datastrukturer.

3. objekt erbjuder olika typer av förmåner när dessa används i en kod.

4. Klasser är begrepp utnyttjas i ett programmeringsspråk objektorienterat. Dessa är objektorienterad programmering, såsom; C ++, Java, och PHP.

5. Objekt är instanser av klasser. När det finns en variabel, är den klass typen medan objektet är variabeln.

6. Åtkomstspecifikationer har sökord som är antingen offentliga, privata eller skyddade.