Skillnaden mellan iBook och MacBookiBook vs MacBook

IBook och MacBook är båda två separata rader av datorer tillverkas av Apple. IBook har nu till stor del ersatts av MacBook men båda modellerna var tillgängliga på marknaden under en längre tid under övergången. Den primära skillnaden mellan de båda maskinerna ligger i hårdvaran. iBooks byggdes på den traditionella Power PC arkitektur som är som en vanlig arkitektur för alla Apple-datorer. De MacBook byggs nu på en x86-arkitekturen som används i vanliga Intel-baserade processorer. Övergången i hårdvara hjälpte Apple att ta all uppmärksamhet från marknaden och även att dra nytta av prisfallet på x86-arkitekturen.

Den gradvisa övergången från Power PC till x86-arkitekturen ledde till tillgängligheten av både produktlinjer på marknaden för en viss tid.

MacBook är utformad för att se mycket attraktiv, elegant och tunnare än iBook. MacBook levereras med en skärmstorlek på 13 inches och väger cirka 5. 2 pund. Apple beslutat att välja den mest populära bredbildsformat för sin MacBook istället för standard 4: 3-förhållande display som användes i iBook-modellen. Denna widescreen-skärm gjort MacBook ser mycket bredare och rektangulära i motsats till den kvadratiska iBook. IBook har en skärmstorlek på 12 inches och totalvikt 4. 9 pund. MacBook levereras med en kraftfull 1. 83 GHz Intel Core Duo-processor jämfört med iBook 's 1. 33 GHz PowerPC G4. Minnet installeras på MacBook är 512 MB på 667 MHz medan iBook har samma mängden RAM-minne, men på en front side bus hastighet 133MHz. den maximala minne som kan installeras på en MacBook är 2. 0SE med 2 slitsar medan iBook stöder en maximal minne 1. 5 GB med en enda slits.

MacBook har en lagringskapacitet på 60 GB medan iBook har en lagringskapacitet på 40GB. MacBook har en inbyggd iSight-videokamera som inte finns i iBook. De nya funktionerna och införandet av en kraftfull, multi-core processor gör MacBook mer populär och överlägsen jämfört med iBook.MacBook ursprungligen infördes i endast två färger; svartvitt. Produktionen av den svarta MacBook-modellen har avbrutits och vit är den enda MacBook-modellen tillgänglig för försäljning på marknaden. IBook fanns i en mängd olika färger; var dock produktionen av iBook avbröts under 2006.

Sammanfattning:

1. iBook bygger på Power PC-arkitekturen medan MacBook bygger på x86-arkitekturen.
2. MacBook är utformade för att vara tunnare och mer attraktiva jämfört med iBooks.
3. MacBook har en 13. 3 TFT XGA (widescreen) display medan iBook har en 12. 1 TFT XGA-skärm.
4. MacBook har en inbyggd kamera medan iBook saknar en kamera.
5. MacBook är överlägsen iBook i sin hårdvarukonfiguration, såsom processor, lagring och minne.
6. Hårddisken i MacBook är lätt uppgraderas medan iBook 't stödja hårda uppgraderingar enhet.