Skillnaden mellan Xilinx och AlteraXilinx vs Altera

Det finns två välkända företag, Xilinx och Altera, som numera kämpar för toppositionen i kiselteknikmarknaden. De är de bästa skaparna av FPGA: er, inte bara för universitet, men även för stora företag som utvecklar digital teknik. Men för att vi till fullo förstå vad Xilinx och Altera är, måste vi först definiera FPGA.

Xilinx

Xilinx är i grunden den som uppfann FPGA (FPGA är digitala logiska mikrochip som kan programmeras), och är för närvarande den största namnet i FPGA världen. De är ledande inom denna teknik. . Med Xilinx, du don 't behöver oroa sig för mellanliggande genererade filer De genererade filer en användare bör vara orolig är:

? Filer som genereras av IP-kärnor.

? Programmering filer, som SOF, POF och RBF.

? Den Xilinx inställningsfil, eftersom de innehåller alla inställningar för ett projekt.

? Om du använder SOPC byggare, bör du hålla koll på .sopcinfo filen.

AlteraAltera verktyg har en mer intuitiv känsla på GUI, eller grafiskt användargränssnitt. För de flesta användare, navigera genom menyn och söka efter bitar av kod är mer användarvänligt. En annan sak som är lättare att göra med Altera, tittar de tidsanalysresultaten. En användare kan öppna en viktig väg i ett chip programmet och banor med alla
de logiska funktioner kommer att markeras så att du kan även bläddra igenom alla enskilda överföringsfördröjningar på segmenten. Här är andra punkter där Altera har övertaget över Xilinx:

? Den ML401 Development Kit (Xilinx) är händerna nedåt den bästa $ 500 Development Kit ute, men det är inte stöds av den fria ISE Webpack.

? Den nya Altera Stratix II har verkligen intressant arkitektur. De flesta användare väljer en Stratix II (Altera) i stället för ML401 (Xilinx).

Sammanfattning:

1. Xilinx är i grunden den som uppfann FPGA, och är för närvarande den största namnet i FPGA världen, medan Altera är bara näst bästa.

2. Altera verktyg har en mer intuitiv känsla på GUI, eller grafiskt användargränssnitt.

3. Xilinx, du don 't behöver bekymra dig med mellanliggande genererade filer. Altera kan öppna en viktig väg i ett chip programmet och banor med alla
de logiska funktioner kommer att markeras så att du kan även bläddra igenom alla enskilda överföringsfördröjningar på segmenten.