Skillnaden mellan JDK 1. 5 och JDK 1. 6JDK 1. 5 vs JDK 1. 6

En översyn av både JDK 1. 5 och JDK 1. 6 är en bra väg som det tar oss ner memory lane, där ett av programmen är en föregångare till en annan. JDK eller Java 1. 5 är ett program som släpptes i slutet av 2004. JDK 1. 5 också kallas JDK 5. 0. Samma analogi följer JDK 1. 6 som också kallas JDK 6. 0.

JDK 1. 5 levereras med möjlighet att erbjuda stöd till generiska läkemedel, eftersom dess dokumentation visar att det är förenligt eller ger kompatibilitet med kompileringen typsäkerhet, och med denna förmån det eliminerar behovet av att använda av typecasts eller typ omvandling.

En annan sak som kan sägas om JDK1. 5 är med avseende på metadata. Detta kallas också ibland som anteckningar. Det är sådana klasser som tillåter metoder för att märkas med ytterligare data, som sedan behandlas av metadata medvetna verktyg.

Autoboxing eller uppackning var också en annan funktion som fokuserades på i uppbyggnaden av JDK 1. 5. Den här funktionen gör det möjligt för automatiska omvandlingar som kommer in mellan primitiva typer som int och primitiva wrapper klasser som heltal.

Uppräkningar, å andra sidan, kommer med enum sökord som skapar ett visst typsnitt som är en ordnad lista med värden som dag, månad eller till och med tid. I tidigare versioner av programmet, var det inte helt möjligt att få till dessa och kan endast nås genom icke-typ säkra heltal, eller för de seriösa människor, manuellt konstruerade klasser. Swing JDK1. 5 är ett helt nytt utseende med en skinnable utseende och känsla kallas synth.

En jämförelse av JDK 1. 5 med JDK 1. 6 är ganska stort. Den övergripande skillnaden är att JDK 1. 6 är mycket snabbare och exekvering av kommandon är sömlös. Den snabba och jämn gång påverkar datorer och servrar lika.JDK 1. 6 är också den första Java-plattformen någonsin ha stöd av Windows Vista, men versionen inte höll länge i produktionen.
Uppgradering till JDK 1. 6 från JDK 1. 5 levereras med förmåner såsom JavaScript som integreras och ingår i hela plattformen, komplett lätt plattform som kan användas för olika webbtjänster. JDK 1. 6 kommer också med en förenklad GUI som gör att även nybörjare att njuta av lärande och följa upp. Det är också viktigt i tillhandahållandet av ett förenklat GUI design och ett expanderat nativ plattformsstöd.

En annan sak som är unik i JDK 1. 6 som inte finns i JDK 1. 5 är att det finns en hel JDBC4 genomförande. Detta är också viktigt när det gäller tillhandahållandet av XML-databas stöd. JDK 1. 6 kommer också med en Java DB innehåller och en användare är fri att använda i utplaceringen av Java Database. JDK 1. 6 skiljer sig också från JDK 1. 5 genom att erbjuda fullt stöd för NetBeans IDE5. 5.

Det är också viktigt att nämna att JDK 1. 6 kommer med några förbättrade säkerhetsförbättringar jämfört med JDK 1. 5. Bland dessa inkluderar Native plattformssäkerhet, Java verifiering och auktorisation (JAA), New Smart Card I / OAPI , native säkerhetstjänster och bibliotek uppdateras också.

Sammanfattning

Det övergripande syftet med JDK 1. 6 var att ge bättre service över JDK 1. 5.
JDK 1. 5 även kallad JDK 5. 0 och JDK 1. 6 är även hänvisad till som JDK 6. 0.
Program körs snabbare på JDK 1. 6 i motsats till JDK 1. 5.
JDK 1. 6 är den första Java-program för att stödja Vista.
JDK 1. 6 levereras med JavaScript integration på plattformen.
JDK 1. 6 är lätt och ljus på systemresurser.
JDK 1. 6 har en tilltalande och förenklad GUI.
JDK 1. 6 tillåter stöd för NetBeans IDE 5. 5.