Skillnaden mellan Add-on domän och parkerad domänAdd-on domän vs parkerad domän

Domännamn är vanliga namn som används för att identifiera webbplatser i det globala nätverket som domineras av siffror. På grund av hur viktig domännamn, är de ofta jagade för deras penningvärde. För alla som äger en eller flera webbplatser, bör det finnas åtminstone ett domännamn. Men bortsett från huvuddomänen, det finns också andra typer; det 'är den add-on domän och parkerad domän. Den största skillnaden mellan ett tillägg och en parkerad domän är funktionen de tjänar. En add-on domän pekar på en annan plats som är värd och har samma resurser som huvuddomänen. däremot är en parkerad domän en som pekar på en webbplats som inte fungerar. det leder ofta till en sida som talar om för besökaren att domänen är under uppbyggnad eller en sida full av annonser.

En add-on domän används ofta när någon vill ha flera webbplatser under ett enda konto. Detta är mycket billigare eftersom du skulle bara betala för domänen och inte värd. Alla add-on domän skulle dela diskutrymme och bandbredd av huvuddomänen, så ordentlig försiktighet bör vidtas för att undvika maxing ut resurserna. Detta är perfekt om du vill skapa många små platser som bara har ett par sidor; typiskt för företagets webbplatser som visar upp sina produkter eller tjänster och information om hur man kontaktar dem.

Det finns ett antal skäl att parkera en domän. De mest framträdande är att reservera domännamnet när du bygger webbplatsen; webbutvecklare sätta upp ofta en generisk sida säger att domänen är fortfarande under uppbyggnad och att komma tillbaka efter ett tag. Den andra användningen av en parkerad domän, vilket är lite mer tveksamt, är att hindra andra människor från att använda den; detta kallas cybersquatting. Människor registrera namnen på kända personer eller catchy namn och fraser, sedan sälja dem till ett mycket högre pris. De har inte för avsikt att sätta någon användbar innehåll på webbplatsen. Köparen av sajten tvingas att förhandla för att kunna använda domännamnet eller att hindra andra människor från att missbruka den.Sammanfattning:

1. En add-on domän pekar på en andra plats som delar samma resurser som den viktigaste