Skillnaden mellan Twitter och RSSTwitter vs RSS

Twitter och RSS är de två sätt som du kan få informationen verkligen snabbt och direkt till den enhet som du använder. Du don 't behöver gå till en viss webbplats för att kontrollera om något nytt är upp. Twitter är en mikrobloggtjänst där du väljer att följa vissa personligheter eller enheter och du skulle underrättas när en i dem som du följde inlägg något nytt. På däremot RSS, som står för Really Simple Syndication, är inte en tjänst men ett standardiserat format för utsändning information. Information, vanligtvis artikelrubriker, sammanställs i en enda fil som sedan presenteras för användaren som en lista. Han kan sedan välja vilka som ska läsa.

Eftersom Twitter är bara en tjänst, måste du ha ett konto på Twitter webbplats för att börja skicka dina tweets eller följa andra användare. Med RSS är det inte nödvändigt att skapa ett konto på en webbplats som du fritt kan använda den. Du behöver bara ha en egen plats där användare kan hämta information från, till skillnad från Twitter där alla dina inlägg är värd i Twitter webbplats.

En stor skillnad mellan RSS och Twitter är begränsningen att Twitter har på poster som varje artikel enbart kan innehålla upp till 140 tecken. Detta är inte en teknisk begränsning men en att implementatörer av Twitter har valt att införa för att tvinga användare att vara kortfattad med sina inlägg. RSS har inte samma begränsning så det är upp till användaren att besluta om att använda korta eller långa texter. Informationsflödet med RSS är ganska linjär eftersom användarna endast kan läsa poster sedan eventuellt följa länken för hela artikeln. Med Twitter, användare har möjlighet att kommentera, meddelande någon, inte ens märka vissa ämnen och sökord.

På grund av karaktären av varje, de har sin egen plats på Internet och är inte riktigt konkurrerande tekniker. RSS används ofta i sänder de senaste nyheterna medan Twitter används för nästan vad som helst som tydligt av innehållet i Twitter. Populariteten och enkelhet Twitter har också lett till sprida sig till andra medier. Även smartphones kan ansluta till Internet, och därmed Twitter, kan även vanliga mobiltelefoner gör så bra eftersom de flesta mobiltelefon företag ger en SMS-Twitter tjänsten.

Sammanfattning:Twitter är en mikrobloggtjänst medan RSS är en metod för informations syndikering

Du måste abonnera på Twitter att använda sin tjänst men du måste ha din egen webbplats för att använda RSS

Twitter är mycket begränsad jämfört med RSS

Twitter är två sätt medan RSS är strikt ett sätt