Skillnaden mellan NVIDIA GT och GTXNVIDIA GT vs. GTX

NVIDIA är ett företag som tillverkar grafikkort Cwhich kan hittas i dataspel för att öka kvaliteten på utseendet på grafiken som visas på en datorskärm. Företaget 's senaste version av sina grafikkort, GeForce 8-serien, är dess första enhetlig skuggade arkitektur Cmeaning, en uppsättning av beräkningsenheter som har varit i huvudsak, enat för att driva en komplex shadier.

8800 GT stödjer PCI-Express 2. 0, den senaste versionen av datorns expansionskort. Detta kort har också skillnaden av att vara den första grafikkortet för att erbjuda en 65 nm process. Den grundläggande processorkraft av GT innehåller 128 streamprocessorer samt innehåller en 256 bitars minnesgränssnitt och 512 MB GDDR3-minne. Den övre tung karaktär minnet offrar GT 'prestanda vid högre upplösningar Cas samt grafiska inställningar som tenderar att vara hög.

8800 GTX levereras som standard med en 768 MB GDDR3 RAM. GPU kärnan i GTX är jämförbar med GTS; dock, till skillnad från GTS, GTX inte stänga delar av GPU eller minska RAM-storlek och buss bredd för att hålla produktionskostnaderna låga. GTX har den snabbaste största kommersiella GPU konstruerat Cconsisting av 681 miljoner transistorer som täcker en 480mm2 dö yta och byggde på en 90 nm process.GT innehåller en enda slot kylare, som gör det möjligt att använda mindre ström än sin föregångare, GTS på grund av dess 65 nm process. GT utklassar även GTS i fråga om funktioner Cincluding den Purevideo HD VP2 motor. Detta grafikkort använder sju av de åtta kluster av 16 streamprocessorer. Dess arkitektoniska förbättringar distansera de GTX; emellertid, som ett resultat av dess smalare 256 bitars minnesbuss, är GPU prestanda lite mer återhållen än den hos GTX. 8800 GT har gått igenom föryngring och kommer nu att idrotten 9800 GT etiketten. Med namnbytet kommer en mer effektiv spån Conce den aktuella raden av G92 chips har utarmat, kommer GT vara utrustad med en 55 nm-chip.

GTX har 128 stream-processorer som har en klockfrekvens på 1. 35 GHz. Den innehåller också en klockfrekvens på 575 MHz och 768 MB en 384 bit GDDR3-minne. Detta innebär att GTX har en bandbredd på 86. 4 GB / s. Detta kort stöder också HDCP (High Bandwidth Digital Content Protection); innehåller emellertid också en äldre version av NVIDIA Purevideo-processor, därför använder mer processorresurser.

Sammanfattning:
1. GT innehåller 128 streamprocessorer och en 256 bitars GDDR3-minne; GTX har 128 stream-processorer och en 384 bitars GDDR3-minne.