Skillnaden mellan JBoss och TomcatJBoss vs. Tomcat

JBoss serverprogrammet (även känt som JBoss AS) är en applikationsserver baserad på Java. Det är en fri programvara (eller öppen källkod) server och kan användas i alla operativsystem som stöds av Java (eftersom servern är Java-baserade).

Apache Tomcat (även känd som Jakarta Tomcat, eller dess mer allmänt känt namn, Tomcat) är en servletcontainern (vilket betyder att det är en Java-klass som verkar under stricturesna av Java Servlet API C Ett protokoll genom vilken en Java-klass svarar på en http begäran). Detta är en öppen källkod-server, vilket ger en 'ren Java' HTTP webbserver miljö där kod skriven i Java är kapabel att köra.

Det finns många varianter av JBoss AS serverprogrammet. JBoss AS 4. 0-versionen har en Tomcat 5. 5 servletcontainern som är inbäddat i programmet. Eftersom den är kompatibel med alla Java Virtual Machine mellan versionerna 1. 4 och 1. 6, är JBoss AS som kan köras på en mängd olika operativsystem -som innehåller någon av POSX plattformar, såsom Linux, FreeBSD och Mac OS X. JBoss AS 4. 0 är också i stånd att köras på Microsoft Windows, och ett sortiment av andra plattformar C som är, naturligtvis, om en JVM som är lämplig för plattformen är lätt tillgänglig. Även om JBoss AS 4. 2-versionen fungerar även med en Java EE 1. 4 applikationsserver som 4. 0 versionen, det bara fungerar med hjälp av version 5 av Java Development Kit. Det distribuerar Enterprise Javabeans 3. 0 som standard, och även levereras med en version av Tomcat (version 5. 5). Den mest aktuella permutation av JBoss (version 5. 1) fungerar på samma sätt som sina föregångare, men det innehåller också en förhandsvisning av den förestående Java EE 6-specifikationen.

Det finns flera komponenter i Tomcat servlet: Catalina, Coyote, Jasper och Jasper 2. Catalina använder sig av Sun Microsystems specifikationer är specifika för servlets och Javaserver Pages (eller JSP). Coyote är HTTP-anslutning i samband med Tomcat. Som sådan, klockor det för inkommande anslutningar på en viss TCP-port på servern, vidarebefordra begäran till Tomcat Engine för bearbetning. Jasper och Jasper 2 funktion som Tomcat 's JSP Engine. Jasper 2, innefattar emellertid en JSP tag bibliotek sammanslagning, bakgrund JSP sammanställning, och är i stånd att kompilera JSP när inkluderade sidor förändras, och en JDT Java kompilator. JBoss har förmågan att göra alla dessa åtgärder samt en mängd olika funktioner, inklusive, men inte begränsat till, klustring, distribuerade driftsättning (jordbruk), och användning av Java management Extensions.Sammanfattning:

1. JBoss är en serverapplikation baserad på Java; Hankatt är en servlet container.