Skillnaden mellan Wireless G och Wireless N-routrarWireless G vs Wireless N-routrar

Wireless N är nästa generations teknik som används för WiFi. Det förväntas att lyckas Wireless G, även om det har varit på bordet för mer än ett par år, och slutförandet är ännu inte kommit. Många av Wireless N-routrar som finns i dag är baserade på utkastet och kanske eller kanske inte överensstämmer med den slutliga Wireless N-specifikationen. Den största skillnaden mellan Wireless N och äldre Wireless G är hastigheten. Wireless N-routrar, vid åtkomst av en Wireless N-kompatibel klient kan nå hastigheter på upp till 300Mbps eller mer jämfört med taket 54Mbps av Wireless G.

Wireless N-routrar uppnå den markanta ökningen genom att använda MIMO eller Multiple Input och Multiple Output hastighet. Denna teknik använder flera mottagare och sändare och därmed flera antenner för att öka spektraleffektiviteten av routern och öka dataöverföringen utan att öka den erfordrade bandbredden. Wireless N har också ett större utbud än Wireless G-routrar så att du inte skulle behöva använda flera routrar för att täcka ett större område. En av de tekniker som används för att öka utbudet av Wireless N-routrar är strålformande. Med det, sänder varje antenn signaler som är något annorlunda. Signalvågor lägga upp på en viss riktning därför ger större signalstyrka mot användaren.

Bortsett från fördelarna angivna ovan, Wireless N-routrar kan fungera på två olika frekvensband; den 2. 4GHz bandet och 5 GHz-bandet. Wireless G-routrar upptar redan överbelastade 2. 4GHz bandet och är ganska känsliga för störningar från andra enheter som använder samma band. Wireless N-routrar ger användaren flexibilitet så att han antingen kan gå till 5 GHz-bandet för bättre drift eller ligga kvar på 2. 4GHz för kompatibilitet.Efter att ha lärt alla fördelar med Wireless N-routrar, är det viktigt att veta att routern är bara en del av ekvationen. Du måste också ha en Wireless N-kompatibel adapter i datorn. Med hjälp av en Wireless G-adapter förnekar alla de fördelar som du kan vinna. Vissa funktioner, som arbetar på 5 GHz-bandet, även kräva att varje kopplingsanordning vara Wireless N-kompatibel.

Sammanfattning:

1. Wireless N-routrar är snabbare än Wireless G-routrar.
2. Wireless N-routrar använder MIMO medan Wireless G-routrar don 't.
3. Wireless N-routrar har en längre räckvidd än Wireless G-routrar.