Skillnaden mellan Apex och Apex LiteApex vs apex Lite

Spetsen och spetsen Lite är båda AquaController enheter från Neptune Systems. Apex Lite är den nyare versionen av den grundläggande spetsen AquaController system som har införts på marknaden med vissa smärre ändringar. Både styrenheterna löper samma mjukvara, delar samma fall, och är kompatibla med samma tillbehör. Men det finns några större skillnader mellan de två systemen.

Basen Apex Systemet stöder tre prober som inkluderar: temp + två prober (1-fas + 1PH eller ORP). Apex Lite modulen är utformad för att stödja endast två sonder; temp + en sond (PH eller ORP). Apex Lite levereras med en enda temp prob. För att göra Apex Lite liknar basen Apex systemet ytterligare sonder måste köpas separat.

Basen Apex Systemet erbjuder fyra variabel spänning portar som kan användas antingen för kontrollerbara pumpar som Tunze eller dimbar belysning såsom VHO förkopplingsdon. Apex Lite spelar ingen 't komma med variabel spänning portar för att styra Tunze pumpar eller VHO förkopplingsdon. Återigen, de variabla hastighets portar måste köpas separat för att göra spetsen Lite lika kapabel som i spetsen. Det finns två alternativ som finns tillgängliga på marknaden för rörlig hastighet portar. Om du letar efter Aqua Illumination (AI) LED armaturer, VDM-modulen är ett bra alternativ eftersom det kommer med fyra variabel hastighet portar. ett annat alternativ är Aqua Surf som har fyra varvtals portar men stöder inte dimbar belysning.

Apex Lite levereras med en spets Lite basenhet, en sex-tums Aquabus kabel, en spets Displaymodul med en tio-tums Aquabus kabel, en temperaturgivare, en Energimätare 8, och en ägare 's manual. Apex systemet innehåller en apex basenhet, en standardkvalitet pH-sond, en temperaturgivare, en sex-tums Aquabus kabel, en Energimätare 8, en spets displaymodul, en tio-tums Aquabus kabel, och en ägare 's manual.

Förutom avlägsnandet av fyra med variabel hastighet portar och en andra sond (PH / ORP), fortsätter Apex Lite systemet ha samma utbyggbarhet och programvarufunktioner som den i Apex systemet. Båda systemen ser identiska, har exakt samma minne och nätverks settings.The bas Apex systemet kostar $ 499,95 med en standard pH-sond ingår. Apex Lite-systemet finns på marknaden till ett pris av $ 369,95 utan pH-sond.

Sammanfattning:

1. Apex stöder tre prober medan Apex Lite stöder endast två sonder. Apex

inkluderar en temp + två prober (1PH + 1PH eller ORP), medan Apex Lite systemet

omfattar endast en temp prob.2. Apex har fyra variabel hastighet portar medan Apex Lite omfattar inte variabel hastighet

hamnar.

3. Apex systemet har fler funktioner än Apex Lite systemet.

4. Apex Systemet stöder styrning av Tunze pumpar eller belysning (0-10V

mörkläggning kontroller) medan Apex Lite stöder inte Tunze pumpar och belysning

förkopplingsdon kontroll.

5. Apex Lite är billigare än basen Apex systemet. Apex Lite är tillgänglig för $ 369,95