Skillnaden mellan Delning och hotspotEnligt American Heritage? Ordbok av det engelska språket, avser tjuder till ett rep, kedja, rem, eller sladd för att hålla ett djur inom en viss radie. I samband med mobil teknik, som förbinder en mobiltelefon till en bärbar dator med en USB-kabel kallas uppbindning. Delning kan göras med hjälp av olika medier som Wi-Fi, Bluetooth eller USB. Delning tillåter vanligtvis delning av Internet-anslutning av en enhet till en annan. Alla moderna mobiltelefonoperativsystem har tethering förmåga att dela internet. Windows, Android och iOS har inbyggda funktioner för att tillåta uppbindning via USB, Bluetooth och Wi-Fi. När Internetdelning sker via Wi-Fi, är det också känt som en mobil hotspot.

Fikon. 1: Delning hänvisar bokstavligen tjudra telefonen till datorn via USB för att fungera som ett USB-modem.

Fikon. 2: Hotspot är handlingen att skapa en Wi-Fi-nätverk där telefonen fungerar som ett modem / router.

Approaches to Delning

Mobil hotspot är den mest genomgripande strategi för uppbindning. Det är lätt att installera, och närvaron av Wi-Fi-moduler på de flesta enheter gör det inte kräver några extra komponenter.

Internetdelning via Bluetooth är jämförelsevis svårt att installera och även hastigheten är mindre än Wi-Fi. För närvarande är Internetdelning via Bluetooth inte ofta men det var vanligt innan Wi-Fi blev allmänt tillgängliga.

Internetdelning via USB är mycket snabb och strömförbrukningen är minimal eftersom enheten kan laddas via USB. Men inte många enheter stöder denna USB-sammanlänkning förmåga. Dessutom behöver den speciella drivrutiner eller programvara på båda sidor och troligen vissa konfigurations saker.

Anslutningsprotokoll och krav

Delning använder oftast NAT (Network Address Translation) för att dela internet. I det här fallet, bara den enhet som är ansluten till Internet (en som dess Internet-anslutning är delad) har en publik IP. Andra enheter som är anslutna genom uppbindning har privata IP och teknik som kallas NAT används för att identifiera olika enheter ur synvinkel den enda publika IP.

Mobila hotspots som erbjuds av olika telekomleverantörer består av en adapter eller enhet som gör det möjligt för datoranvändare att koppla upp till internet oavsett var de befinner sig. Mobila hotspots främjas som ett alternativ till den konventionella metoden för avverkning på ett lokalt nätverk eller andra trådlösa nätverket från en dator. Även mobila hotspots skulle kunna användas för andra typer av enheter, de är oftast förknippas med bärbara datorer, eftersom bärbara datorer är en typ av 'hybrid' enhet som kan ströva omkring, men 't brukar komma med inbyggt mobilt Wi-Fi .Bortsett från hårdvara, numera, programvara samt kan skapa hotspots. Program som Connectify Virtual Router? och även inbyggda verktyg i operativsystem kan du dela internet genom att vrida Wi-Fi-modul på din bärbara dator eller mobiltelefon till en virtuell hotspot.

Provider Modeller för Internetdelning och Hotspot

En annan grundläggande skillnad mellan Internetdelning och hotspot är i leverantör modeller. De flesta teleoperatörer erbjuder mobila hotspots sälja en låda eller adapter för ett fast pris, och erbjuder mobil hotspot tjänsten på månadsbasis. Med Internetdelning kan erbjudandet innebär enkla kabelanslutningar för att ansluta en befintlig mobil trådlös enhet till en bärbar dator, utan någon månadsavgift. Men mobila hotspots verkar vara ett populärt alternativ på grund av bekvämlighet.

kostnadshänsyn

När du har möjlighet att använda någon av dessa tjänster kan du överväga de potentiella kostnaderna. Om du använder tjudra att ansluta till Internet, kan du behöva betala för varje kilobyte av data som överförs via mobilnätet. Om du använder Internet ofta, kan detta innebära en stor faktura varje månad på din mobiltelefon. Som jämförelse med en traditionell hotspot, Internet kan användas så mycket som du vill utan att behöva oroa sig för den mängd data som du har tillgång till. Ägaren av hotspot kommer att betala en månadsavgift till Internetleverantören.

Vanligtvis spelar en mobil hotspot 't komma med kontrakt och avgifter. De bästa är pay-as-you-användning, så att du bara betalar för de data du använder, och fyll vid behov. Bärarna med den bästa täckningen och hastighet ( Verizon Wireless, till exempel) är oftast den dyraste, och kan kräva ett avtal. de med de bästa priserna och värde (Karma, FreedomPop etc.) ibland drabbas mindre än stellar täckning och hastighet.

-anslutning

Wi-Fi-hotspots finns på offentliga platser samt privata platser. Idag är många offentliga platser i världen såsom flygplatser, butiker, restauranger, hotell, sjukhus, bibliotek, offentliga telefonautomater, tågstationer, skolor och universitet har hotspots. Många ger fri tillgång till Internet medan det finns kommersiella dem också. Hotspots kan ställas in hemma samt genom att ansluta en trådlös router till Internet via ADSL eller 3G. Detta är den mest genomgripande metod som används i dessa dagar för att dela Internet-anslutning hemma på olika enheter.

Fördelar med Mobile Hotspots över Delning

Som en teknik som erbjuder mobila hotspots har flera fördelar jämfört med uppbindning.

Bandbredd: när de deltar i arbetet som förbrukar en hel del bandbredd, kan du landar i en situation där du överskrider dataöverförings gränser. Med hjälp av en hotspot är en av de första alternativen i detta scenario.

Telefon 's batteritid. Med hjälp av en hotspot innebär aldrig tömmer batteriet bara för att du behövs för att få vissa arbete Detta kommer med fördelen av bättre användning på lång sikt, eftersom du' re inte beskatta telefonen bara för att hålla kontakten.

Använda flera enheter: Du kan på ett tillförlitligt sätt tjuder flera enheter. Även om du kan tjuder flera enheter till din telefon, desto mer du lägger till, desto sämre erfarenhet oftast är. Medan de flesta hotspots kommer att sätta en gräns för hur många enheter du kan ansluta, kan du alltid ansluta mer än en eller två utan prestandaproblem.

Arbete kontinuitet: Delning är benägna att täta samtal droppar särskilt när de används under lång. Detta är vanligtvis tillskrivs den fasta programvaran som används. Likaså även 'obegränsad' data plansdepending på carrierget strypt efter en viss punkt. Hotspots har större tillförlitlighet med den extra fördelen att du pay-as-you-användning.

Välja mellan data och röst: Detta varierar från bärare, men med Verizon Wireless och Sprint, tjudra (via 3G, inte via LTE) konflikter med talar i telefon. Även om telefonen kan ringa, skulle uppgifterna kopplas bort så fort du besvara den och vice versa.