Skillnaden mellan FLA och SWFFLA vs SWF

Flash, den dominerande programvara som används för att sätta medieinnehåll på webben, har några olika filnamnstillägg. Två av dessa förlängningar är FLA och SWF. Den största skillnaden mellan dem är vad de används till. FLA är förlängningen användas för Flash-filen som skapas. Den innehåller resurser som bilder, ljud och annat material som behövs för den slutliga flash-fil. I jämförelse, är SWF (Small Web Format) den slutliga filen som är redo att publiceras. När publiceras i SWF-format, kan Flash-filen nu öppnas i det mer vanligt installerat Flash Player som inte har möjlighet att öppna FLA-filer.

Eftersom FLA-filer innehåller de olika medel som ska användas i slut Flash-filen är resurserna inte konverterats eller optimerad för någonting. Optimeringar bara göras en gång du publicerar till SWF eller någon annan Flash-format. Detta görs för att säkerställa att minimal kvalitetsförlust upplevs. Även någon resurs sparas i FLA-filen men ISN 't faktiskt används i ansökan, inte får föras över till SWF under avslutningsprocessen. Detta görs så att filstorleken på SWF hålls till ett minimum. Detta är nödvändigt för att minimera laddningstiden av sidor som direkt hänför sig till belåtenhet besökare till webbplatsen.

Om du skapar en SWF-fil från en FLA-fil, bör du inte ta bort FLA-filen eftersom du kanske vill göra några ändringar i SWF-filen. SWF-filen är inte längre att redigera, och även om det är möjligt, fortfarande är det vettigt att använda källfilen eftersom det skulle ge den bästa kvaliteten. Det finns program som omvandlar en SWF-filen tillbaka till FLA, men den resulterande filen är ofta långt ifrån lika bra som den ursprungliga FLA-filen. De optimeringar gjorda i omvandling FLA till SWF resultat i kasserade information som inte kan återvinnas genom att vända på processen.Sammanfattning:

1. FLA är en förlängning för Flash redigering medan SWF är färdig och publicerade arbeten.
2. SWF kan öppnas i Flash Player, men FLA kan 't.
3. FLA håller råfiler medan SWF är redan optimerade för webben.
4. filer i FLA bibliotek som inte används vann 't få ingå i SWF.