Skillnaden mellan Phenom II och Athlon IIPhenom II vs Athlon II

Phenom och Athlon är de populära processorer förde ut av AMD. AMD har kommit ut med nya versionsCPhenom II och Athlon iiCthat är långt bättre än de ursprungliga. Finns det knappast någon skillnad mellan de två processorerna.

Även om Athlon II har samma egenskaper som den i Phenom II, har den vissa nackdelar. Dessa förhindrar Athlon II från att utföra på samma nivå som Phenom II.

Athlon II saknar L3-cache och har lägre klockfrekvenser, som är de stora nackdelar. Detta är en av de viktigaste skillnaderna som kan ses mellan de två processorerna i form av prestanda vid jämförbara klockfrekvenser.

I strömförbrukning, Phenom II använder mer ström än Athlon II. En av anledningarna talar för detta är närvaron av LC 3-cache i Phenom II som cahche kräver makt att utföra.

Athlon II levereras med tri-core design eftersom den inte innehåller några funktionshindrade kärnor. Å andra sidan, Phenom II-processorer kommer med fyra kärnor.

Både Phenom II och Athlon II nu använda AM3. Men tidigare, Athlon II endast denna AM3 men nya Phenom II-processorer kommer med AM3.När du arbetar i moderkort, Athlon II arbetar med alla typer. Å andra sidan, inte Phenom II inte stöd för alla moderkort.

I prisjämförelser är Phenom II lite högt prissatta än Athlon II.

Vissa tycka att Phenom II är bättre än Athlon II. Men det finns bara en liten skillnad mellan de två och det är bättre att bara en som passar dina behov.

Sammanfattning

1. Fast Athlon II har samma egenskaper som den i Phenom II, har den vissa nackdelar.
2. Athlon II inte har L3-cache och har lägre klockfrekvenser, som är de stora nackdelar.
3. strömförbrukning, Phenom II använder mer ström än Athlon II.
4. Athlon II levereras med tri-core design eftersom den inte innehåller några funktionshindrade kärnor. Å andra sidan, Phenom II-processorer kommer med fyra kärnor.
5. Athlon II fungerar med alla typer av moderkort. Å andra sidan, inte Phenom II inte stöd för alla moderkort.
6. Både Phenom II och Athlon II nu använda AM3. Men tidigare, Athlon II endast denna AM3 men nya Phenom II-processorer kommer med AM3.