Skillnaden mellan Android och Smartphones Android vs smartphones

När det kommer till mobiltelefoner, finns det många slagord används för att indikera eller marknadsföra produkter. De två vanligaste termerna vi hör är smartphones och Android-telefoner. Så hur gör de skiljer sig från varandra? Väl smartphones är en klassificering av telefoner som har avancerade funktioner utöver anropet och meddelandefunktioner som vi 've kommit att förvänta. Å andra sidan, är Android inte en viss typ av telefon men ett operativsystem som främst används i smartphones.

Smartphones har funnits ganska länge redan och dess funktioner har expanderat kraftigt från enkel uppsättning kontaktlista, kalender, planerare, och några mer till stillbilder, videoinspelning, navigering, surfa på internet, e-posthantering, och även kör produktivitet och underhållningsprogram. Alla de stora mobiltelefontillverkare har sina egna smartphone erbjudanden men före Android, de flesta företag hade sina egna proprietära operativsystem på sina telefoner.

Eftersom Android är bara en av många operativsystem, kan du därför säga att inte alla smartphones har operativsystemet Android. Det är säkert att säga men att alla telefoner som kör Android OS är smartphones och inte återkommande inslag telefoner. Android OS används också i mer än bara smartphones. Det har också främst används i tabletter som Samsung 's Galaxy Tab, och även i vissa bärbara design.

Utvecklingen och antagandet av Android sedan den första utgåvan av den första kommersiella telefon som kör den under 2008 har varit något mindre än rasande. Under loppet av ungefär tre år, har genomgått 5 större versioner och har exploderat att ta ledningen när den snabbast säljande smartphone OS. Det har också sporrat andra företag som Microsoft, Blackberry och Nokia att föra en nyare design till sina respektive operativsystem.Om du väljer mellan en Android-telefon och andra smartphones, kan du vara säker på att du inte skulle gå miste om några funktioner när man går på en Android-telefon. Bara hålla i minnet att den enorma mängd i Android-telefoner innebär att det finns en nästan oändlig mängd att välja från. Du bör titta närmare på enskilda specifikationer och se till att den har den senaste versionen av Android eller att den kan uppgraderas.

Sammanfattning:

1. Android är ett operativsystem medan smartphones är en telefon klassificering