Skillnaden mellan Wordpress och BlogspotWordpress vs Spot

 

Blogga har gått från att vara en hobby till en lönsam satsning som många människor tar på största allvar. Om du planerar att starta din egen blogg, det finns ett antal webbplatser som erbjuder sina hosting-tjänster; det mest anmärkningsvärda är Wordpress och Blogspot. Den största skillnaden mellan de två är den betalning behövs. Blogspot erbjuder helt gratis tjänster, som kompletteras av de annonser som de visar. Även om du kan få den största delen av Wordpress tjänster gratis, det finns några som är endast tillgängliga när du betalar för premium-abonnemang. För dem som just har börjat är dock antingen tjänsten mer än tillräckligt bra.

En annan skillnad mellan Blogspot och Wordpress är med Java. Blogspot kan du inkludera tredjeparts skript i din blogg, även om de inte ge sina egna. I motsats, är JavaScript inte tillåtet i Wordpress bloggar. Å ena sidan får du en mer interaktivt gränssnitt, medan å andra sidan får du en renare och snabbare gränssnitt. Så det är upp till användaren att besluta om vad som är viktigare för honom.

Båda tjänsterna tillåter användaren att skapa privata bloggar, som inte är synlig för allmänheten. Skillnaden i denna aspekt mellan Wordpress och Blogspot är med vem som kan se dem. Med Blogspot, är du begränsad till upp till 100 personer som kan visa ett privat inlägg och dessa användare måste också ha Blogspot-konton. I jämförelse, inte Wordpress inte sätta någon begränsning till vem och hur många användare kan uppmanas att visa din egen post.Slutligen kan Wordpress dig att skydda dina inlägg med lösenord, vilket är ett annat sätt att du kan begränsa vem som kan visa innehållet i dina inlägg. Detta är en annan funktion som du inte får när du använder Blogspot.

Wordpress och Blogspot är jättar i blogging världen. En sak du bör notera är att Blogspot ägs av Google och det integrerar några av de tjänster som de erbjuder. Den viktigaste är Google Adsense. Detta är mycket viktigt om du vill att så småningom tjäna pengar på bloggen som du bygger.

Sammanfattning:

Blogspot är helt gratis medan en betalning är nödvändig för premium-funktioner i Wordpress

Blogspot tillåter Javascript medan Wordpress inte

Blogspot begränsar antalet tittare för privata bloggar medan Wordpress inte