Skillnaden mellan ADSL och kabelADSL vs Cable

ADSL och kabel bredband finns två alternativ om du väljer att lämna bakom dig uppringt modem, om du haven 't redan gjort det. Båda typerna av anslutning bör erbjuda hastigheter som är många veck snabbare jämfört med standard 56kbps modem, men det finns vissa skillnader mellan dem som du bör undersöka innan du väljer det ena eller det andra. det mest betydande är den tjänst som de är kombinerade med. ADSL levereras med din telefonlinjen medan kabel bredband levereras med din kabel-TV-abonnemang.

När det gäller hastighet, har kabel bredband teoretiskt mycket högre tillgängliga hastigheter jämfört med ADSL. Men i praktiken spelar det 't verkligen översätta mycket bra på grund av flera faktorer som påverkar hastigheten för varje abonnent. Kabel bredband delas mellan tecknarna i varje ort och det finns inget sätt att se till att varje abonnent blir sin beskärda del av hastigheten. hastigheten försämras eftersom fler människor är online och även personer som laddar ner överdrivet kan påverka prestanda. Detta händer inte med ADSL som varje abonnent har en unik koppling och leverantören kan ge traffic shaping eller säkerställa lägsta hastighet.

En annan nackdel med kabel bredband är bristen på statiska IP-adresser. Varje abonnent får en annan IP-adress när han ansluter, vilket skulle hindra abonnenten från värd någon form av webbplats eller server på sin egen dator. Det 's programvara som kan hjälpa så att ditt domännamn är alltid pekade på din IP men det är en annan extra lager i systemet. ADSL leverantörer kan ge statiska IP-adresser som standard eller som ett alternativ för det paket som du prenumererar på. Med en statisk IP, din IP-adress aldrig förändras oavsett hur många gånger du startar om modemet.

Innan du ens besluta om vilka en att få, måste du kontrollera tillgängligheten i ditt område. Kabel är mycket populär i USA och det har mer eller mindre lika täckning till ADSL. Men i andra delar av världen, är ADSL mer populär.

Sammanfattning:1. ADSL går via telefonlinjen medan kabel bredband går via kabel-TV-linje

2. ADSL är teoretiskt långsammare än kabel bredband

3. ADSL-anslutningar är unik för varje abonnent medan kabel bredband delas i varje ort

4. Du kan få statiska IP-adresser med ADSL, men inte med kabel bredband