Skillnaden mellan FroYo och. EclairAndroids (FroYo vs. Eclair)

Dessa är den 5: e och 8: e versioner av Android 'långa lista över versioner och är vad vi kommer att jämföra här. Det kommer att vara clairs 2. 0 och FroYo (Yoghurt) 2. 2 .Så låt' s gå vidare med de jämförelser på olika arenor.

Clair byggdes på med Linuxkärnan 2. 6. 29 medan FroYo byggdes med en Linux-kärna 2. 6. 32. Detta gjorde också minnet av RAM mer än 256.

Användargränssnittet är den mest såg skillnaden på eventuella uppgraderingar och Android är inte annorlunda. Om du tar en titt på clair det var mycket attraktivt jämfört med munk, och det har väckt widget-funktionen i Android där vi kan ha våra favoritprogram på startskärmen. Det var en viktig egenskap hos klartext. Den FroYo kommer också upp med en större visuellt tilltalande med widgets och favoritmeny är höjdpunkten i denna UI. CAR MODE och nattläge är de två nya inslag som infördes som kan slås på, och alla inställningar kan justeras för att göra användaren älskar sin telefon.

Clair levereras med ett internt minne på 256 MB; som för FroYo det kommer med maximalt 512 MB. Så, för att ge extra utrymme att lagra och välkomnar utvecklarna som fann svårigheter med clair lider lite minne och CPU var snabb med införandet av JIT.

MAP var den mest markerade inslag i clair, eftersom det var mycket mer användarvänligt eftersom det har tagit många funktioner och helt gratis. Eftersom det hämtar från Internet erbjuder röstkommando på nästa plats och har visat sig vara den bästa guiden för användaren som älskar att resa. Den FroYo, i sin tur, lägger till ytterligare smak genom att ha geotaggning anläggning och har betyg och kommentarer för platsen. Så att användaren nu kan ha erfarenhet av många personer som hade varit där innan.

Clair förde också glädje att problemet med kunder som hade de flera konton och varje konto har olika kontakter så att de måste byta varje gång. Men med clair de kan synkronisera alla konton på ett ställe som en enad inkorg och alla mail riktas på ett ställe som var en hit bland kunder som följdes av FroYo. Med FroYo kan du ha fler konton synkronisering samtidigt, vilket var mer tilltalande.

Bluetooth som användes var 2. 1 i clair som hade att dela anläggningen men FroYo var version där det tog fart med flera funktioner som röstuppringning via Bluetooth och delar kontakterna över enheterna. Det kommer också med funktionen att ansluta med bilen bryggor, gör det möjligt för användaren att prata under körning på ett säkrare sätt som var en revolution i Android-versioner.Clair har stött högre grafik och animation med OpenGL 2. 0, vilket gjorde det möjligt för användaren att ha live wallpapers och spela grafiska spel med högre upplösning .Det FroYo var bättre bättre och på grund av bättre RAM-minne stöder mer grafik och det är där .gif filer infördes i Android-plattformen.

Säkerhetskopiering av data, som inte var i Clair var ett problem eftersom när vi ändrar ROM eller ändra enheten vi inte kan få tillbaka data. Lyckligtvis FroYo var en comeback för utfärdande, eftersom det hade säkerhetskopiering av data så nu användaren behöver inte oroa sig för förlust av data eller ändra enheten när som helst eftersom han kan hämta data som hålls som backup.

Clair hade en bra beter fart med zoom anläggning genom att dubbel att trycka på skärmen och det stödde också HTML 5, men det var långsam, som övervanns. Den FroYo sprang med V8-motor som stöds Flash Player 10.0 och det stöd de flesta av de webbplatser utan någon krasch i bilderna.

Clair kom med inbyggd blixt och justeringar som görs inbyggd, men videokvaliteten var låg. Det förbättrades ytterligare i FroYo som levererar till 10 bilder per sekund och under förutsättning att videokameran anläggningar.

På grund av det faktum att allt lagras i telefonens minne, Clair var inte lätt för utvecklare att skapa applikationer med hög minne. Lyckligtvis FroYo kom upp med en funktion som lockade utvecklarna genom att ge möjlighet att lagra antingen i telefonens minne eller på SD-kortet, som ståtligt välkomnades till utvecklaren 'förtjusning.

Några av de viktigaste skillnaderna mellan dessa två versioner hade diskuterats på de särskilda arenor. De viktiga punkterna fram är följande:

clair introducerade den sammanslagna inkorgen i Android-versioner
clair förbättrad GPS-anläggning på mobilen
clair introducerade multi-touch på Android plattformar
clair introducerade Live Bakgrund till Android-versioner
FroYo introducerade Data Backup på Android-versioner
FroYo introducerade Hot Spot i Android-versioner
CPU Processing är snabb i FroYo jämfört med clair
USB-sammanlänkning är även införa i FroYo
Flash 10,0 stöds i FroYo som gjorde webbläsaren snabbt i lastning hög grafisk webbsida
Två nya lägen Bil och nattläge introducerades i FroYo