Skillnaden mellan RTF och DOCRTF vs DOC

När det gäller ordbehandlingsdokument DOC formatet är utan tvekan kungen. Det här formatet används av Microsoft Word, en mycket populär ordbehandlingsprogram som ingår i Microsoft Office-paketet. Även om Microsoft Word kan hantera en mängd olika filformat, är DOC standard. RTF är ett äldre filformat som också har utvecklats av Microsoft för Word, men har sedan dess fallit i glömska. Det finns en betydande skillnad mellan de två när det gäller det antal funktioner som du kan använda. DOC kan du formatera dokumentet på något vilket sätt du vill att det ska visas medan RTF ger bara enkla alternativ som fetstil, kursiv, teckenstorlekar och typer.

På grund av det större antalet alternativ och formatering som du kan inkludera, mängden data, bortsett från själva texten, är mycket större för Docs än för RTF-filer. Detta resulterar i en stor skillnad i filstorlek. Även om detta är faktiskt inte så stor för en fråga som en typisk DOC-fil är fortfarande mycket liten, det 'är en skillnad mellan de två formaten.

En annan skillnad mellan DOC och RTFs är hur de koda data. RTF-filer kodas som textfiler som innehåller extra nyckelord för formateringen. Du kan i princip öppna en RTF-fil med en textredigerare och hitta text i olika delar av filen. DOC-filer är inte kodade som text och du kan inte visa informationen utan en korrekt tillämpning. RTF 's fördel ligger i möjligheten att öppna filen även om programmet inte känner igen RTF-filer. På baksidan, är egentligen inte mycket säker och vem som helst kan läsa informationen i filen RTF. DOC inkluderar säkerhetsalternativ som även möjligt för användaren att kryptera filen, så att den inte är lätt läsbar.

RTF format har avbrutits av Microsoft och några förbättringar är avsedda att föras in till det. Nyare versioner av Microsoft Office inte längre kunna spara i RTF korrekt. Microsoft fortsätter med DOC-format, som är den senaste inkarnationen docx.

Sammanfattning:1. RTF inte bära samma mängd formatering som du kan ha i en DOC

2. RTF-filer tenderar att vara mycket mindre jämfört med DOC-filer

3. RTF-filer kan öppnas och läsas med en textredigerare medan DOC kan inte