Skillnaden mellan RSS och RSS 2RSS vs RSS 2

RSS, eller Rich Site Summary eller RDF Site Summary, används för att publicera blogginlägg, nyheter, ljud- och videofiler i ett standardformat. En RSS-dokument kallas foder, kanal, eller ens webb foder som innehåller relevant text med ytterligare information som publiceringsdatum och författarskap. Detta hjälper utgivare att syndikera data automatiskt medan det för läsarna det 's få snabba uppdateringar från relevanta feeds från webbplatser till en enda plats. Programvara som RSS-läsare, nyhetsläsare eller RSS-läsare som kan vara webben, skrivbordet eller mobil-baserade används för att läsa RSS-flöden. RSS ger användaren en möjlighet att prenumerera på webbplatserna av intresse i stället för manuellt besöker varje webbplats efter varandra. det tecknade webbplats 's uppdateringar hämtas för användaren. RSS-flöden är baserade på XML-format.

När vi hänvisar till Really Simple Syndication, då vi antyder RSS 2 i stället för RSS. Det är bakåtkompatibel med RSS 0,91 och var författad av Dave Winer. RSS 2 har två delar, nämligen, etikett och domän. Det har inte ett schema. Det kan antingen krypteras eller undertecknats som andra tillgängliga webbinnehåll. RSS 2 har två bibliotek bearbetning: FeedParser och Rom. RSS 2 har tagit bort det element som var en del av de tidigare RSS-versioner. RSS 2 vänder sig till både vanlig text och HTML, men eftersom det har sjunkit attributet, det finns inget sätt att skilja mellan de två. Det använder inte XML-koden gör återanvändning svårt.

sammanfattning

1. RSS 2 infördes kapslingar vilket möjliggör podcasting i program som iTunes. RSS senare kom upp med en tillbehörskassett kallas mod_enclosure.

2. RSS 2 stöder inte fulltext med synopsis medan RSS används som en förlängning i detta fall.

Sammanfattning:

1. I det aktuella scenariot marknaden RSS förvärvar 17% av aktierna, medan 67% av aktier fallerenligt RSS 2.

2. RSS bygger på RDF och är inte under kontroll av en enda leverantör.

3. RSS 2 implementerar töjbarhet via moduler. Det tas i bruk för metadata rika

syndikering.

4. RSS infördes 1999 som en enkel, lätt att förstå format. Alla dess dokument skall överensstämma med specifikationerna för XML 1. 0 som beskrivs av W3C-webbplatsen.

5. När en webbplats vill publicera innehåll bilda andra webbplatser, de skapar en RSS