Skillnaden mellan Chrome och ChromiumKrom vs Chromium

Webbläsare är program som används för att hämta och presentera data på Internet. De är viktiga verktyg som gör det möjligt för användare att få tillgång till World Wide Web och söka efter källor till information om olika ämnesområden. De mest använda webbläsarna är: Windows Internet Explorer, Apple Safari, Mozilla Firefox, Opera och Google Chrome.

Google utvecklat Chromium-projektet som är källan av Chromium och Google Chrome. Båda är öppen källkod-projekt och använda WebKit layouten motor som gör det möjligt för webbläsare att utföra och hantera webbsidor. De fick sina namn från elementet krom som krom härrör.

Krom är släppt under en BSD-licensen som tillåter både öppen källkod och stängd källkod program. Det uppdateras ständigt, inte genomföra RLZ spårning, och har inga integritetsfrågor som andra webbläsare.
Det är namnet på det projekt som Google Chrome den avsedda slutprodukten. Det har blivit ett separat projekt med utvecklare lanserar flera olika versioner med Chromium kod och namn.

Ändå har webbläsaren Google Chrome Krom som dess källkod. Google Chrome eller Chrome är den officiella utgåvan av Chromium-projektet. Det var först släpptes 2008 och är den tredje mest använda webbläsare idag.
Det var tänkt att vara ett fönster med flikar chef snarare än en traditionell webbläsaren. Det syftar till att följa minimalistisk inställning av Windows Explorer och Mac OSX 's Finder, och dess utvecklare ville att det skulle vara både snabb och lätt.Även de två är från samma projekt och har flera liknande egenskaper, det finns funktioner i Google Chrome som inte finns i krom som utgör deras skillnader i funktionalitet och användbarhet.
Google Chrome har en mycket färgstark logotyp medan Chromium har en blåfärgad en. Det har kontanter rapportering och användarstatistik alternativ medan Chromium inte. Adobe Flash Player, PDF-läsare, och Auto-uppdaterings är inbyggt med Google Chrome medan dessa funktioner måste hämtas vid användning av Chromium.
Chromium också inte har Google 's varumärke och användningsspårning, och det gör att kod ändringar av distributörer som inte testas så att kvaliteten på slutprodukten inte garanteras. Google Chrome, å andra sidan, har koder som testas av utvecklare och alla versioner som de släpper också testas innan de erbjuds till användare.

Sammanfattning:

1. Krom är namnet på webbläsaren projekt som utvecklats av Google medan Google Chrome är den avsedda slutprodukten.
2. Krom kan uppdateras och tillåter kod ändringar, och dess nya versioner släpps även utan provning medan Google Chrome testar alltid sina produktversioner innan du släpper dem till allmänheten.
3. Google Chrome har många funktioner som inte finns i Chromium som Google branding, kontanter rapportering och användarstatistik alternativ samt en mycket färgstark och attraktiv logotyp.