Skillnaden mellan Facebook och OrkutFacebook vs Orkut

Facebook och Orkut är de mest använda webb sociala nätverk. Båda dessa socialt nätverkande webbplatser är mycket populära. Men Facebook och Orkut har sina egna särdrag, som gör en skiljer sig från de andra.

När man talar om skillnaderna mellan de två, kan Facebook sägas ha ett professionellt utseende. Å andra sidan, kan Orkut endast sägas ha ett amatörmässigt utseende. Medan Facebook ger ett snyggare utseende, ger Orkut en oavslutad utseende. Vissa säger att utsikterna för Facebook är livlig, men det av Orkut är tråkig.

En av de skillnader som kan ses mellan Orkut och Facebook, är att den förstnämnda ger ett betyg för varje person, som hotness och sexighet. Tvärtom, inte facebook inte ge en sådan klassificering. Orkut tillåter också en att kategorisera sina vänner i grupper, som nära vänner, bekanta, andra vänner etc. Facebook inte har någon kategorisering; det är bara vänner på Facebook.

En annan skillnad mellan dessa två sociala nätverk, är att Facebook har många tillämpningar, som inte syns för Orkut. Medan Orkut gör att man kan se vem som har tittar på sin profil, inte Facebook inte har en sådan funktion.

Orkut ger inte någon sekretess. Det är öppet för alla, vilket innebär att du kan se en person 'profil, och även se allt han skriver ner. Å andra sidan är inte Facebook som kan öppnas. Du kan bara visa en person' profil om han eller hon lägger till dig i hans / hennes lista. Det är lite av privatlivet i Facebook.

Tja, är en annan funktion som kommer med Facebook, att man kan avgöra vilka människor kan se deras profil. Även om detta alternativ finns också i Orkut, finns det vissa begränsningar.En annan skillnad som kan ses mellan Facebook och Orkut, är att Mini Feed funktionen i Facebook hjälper till att hålla dig uppdaterad med de senaste händelserna inom ett 'nätverk. Emellertid är denna funktion saknas i Orkut.

Sammanfattning

1. Facebook har ett professionellt utseende. Å andra sidan, har Orkut ett amatörmässigt utseende.

2. Orkut tillåter en att kategorisera sina vänner i grupper, som nära vänner, bekanta, andra vänner etc. Facebook inte har någon kategorisering; det är bara vänner på Facebook.

3. Orkut gör att man kan se vem som har tittar på sin profil; Facebook har inte någon sådan funktion.