Skillnaden mellan Vostro och InspironVostro vs Inspiron

Dell har funnits ganska länge, och de har gett datorer till nästan varje nisch på marknaden. Två rader av Dell-datorer är Vostro och Inspiron. Den största skillnaden mellan dessa två är som marknadssegment de syftar till att tjäna. Vostro är avsedd för småföretag marknaden som en prisvärd men pålitlig datorplattform. I jämförelse är Inspiron datorer marknadsförs mot hemanvändare som har mycket olika behov.

Även om båda linjerna har många modeller att välja mellan att tillhandahålla olika funktioner vid olika prispunkter, det finns en allmän trend. Vostro-datorer tenderar att vara billigare än Inspirons. Detta är bra för små företag som har begränsade medel som de kan få den bästa valuta för sina pengar, speciellt under uppstarten av ett företag där kostnaderna är mycket större än inkomsterna.

För att minska kostnaderna för Vostro-datorer, har Dell valt att skära ner på vissa saker. Till att börja med behöver du inte ha så många färger. Färgerna är inte bara målade på, och varje färg alternativet kräver en begränsad tillverkningskörning av dessa delar. Med färre färger innebär att Dell 't måste producera så många av dem.

En annan stor skillnad är den minimala programvara som är förinstallerad i Vostros. Inspirons har en massa program förinstallerade förmodligen att göra det lättare för användarna. Även vanliga användare kan ha dem, många redan har sin egen programvara som de föredrar att installera snarare än de som redan är installerad. På grund av detta har det varit vanligt att kalla förinstallerad programvara som bloatware som de bara tar upp plats och aren 't till nytta för användaren.Ett sätt att Dell lyckas sänka priset poäng för Vostro-datorer är genom att ta en kortare teknisk support varaktighet med paketet. De som har viss dator know-how kan bara felsöka problemet själva medan de som har flera datorer skulle förmodligen dra nytta av att prenumerera på ett annat stödsystem istället för att få utökad teknisk support med varje dator. Hemanvändare, som är föremål för Inspiron, är mer benägna att behöva teknisk support från Dell. Men om du vill kan du ändå köpa utökat stöd för Vostro från Dell som en add-on.

Sammanfattning:

1. Vostro är avsett för små företag medan Inspiron är avsedda för hemanvändare.
2. Vostro-datorer är billigare än Inspiron datorer.
3. Vostro har färre färgval än Inspiron.
4. Vostro har mindre förinstallerad programvara än Inspiron.