Skillnaden mellan Microsoft Project 2010 Standard och ProfessionalMicrosoft Project 2010 Standard vs Professional

Microsoft Project 2010 är ett projekt programvara som är utformad för att automatisera och förenkla arbetet med att skapa och övervaka projektplaner. Du kan delegera resurser och skapa tidtabeller så att resurserna är där när det behövs och vilotiden minimeras. Den största skillnaden mellan de två är priset som den professionella versionen skulle naturligtvis kosta mer. Men med den extra pris får du också funktioner som är till nytta för större företag.

Den första bland de funktioner exklusivt för Project 2010 Professional är 'I korta drag' -funktion. Som du kanske redan har härledas, är denna funktion för att låta användaren ha lite perspektiv över data utan att behöva gräva djupare; vilket gör det lättare att upptäcka och lösa schemakrockar. En annan funktion är 'Inaktiva uppgifter.' Denna funktion syftar till att göra tillfälliga förändringar i planen och utvärdera vissa möjligheter. Med den kan du enkelt växla uppgifter in eller ut och se hur din plan och tidtabell ändras på grund av de ändringar som gjorts; därigenom hjälpa dig att fatta beslut och optimeringar på strömmen av dina uppgifter för att maximera resultaten och samtidigt minimera kostnaderna.

En annan fördel med Project 2010 Professional över Standard är dess anslutningsmöjligheter funktioner. Med den professionella versionen kan du ansluta via Sharepoint Foundation 2010 och dela planen med dina kollegor. De kan då få upp-to-date versioner av planen så att de kan justera detta eller peka ut frågor på deras sida som inte kan vara uppenbart för dig. Den sista funktionen du får med Project 2010 Professional är möjligheten att ansluta till Project 2010 Server i vad Microsoft kallar EPM (Enterprise Project Management). Detta är avsett för stora företag med flera samtidiga projekt som ska prioriteras och övervakas av mer än en enhet.Som ni kan se, ytterligare funktioner i Project 2010 Professional öka helt enkelt programmet 's kapacitet och göra det enklare för användare att hantera flera projekt samtidigt. Den tid som du hittar flera projekt för svårt att hantera på Project 2010 Standard är den tid som du behöver för att uppgradera till Professional. Om det 'är gjort mycket tidigare än vad som kan innebära att du slösar bort pengar.

Sammanfattning:

1. Project 2010 Professional har 'I korthet' -funktionen medan standardversionen 't.
2. Project 2010 Professional kan arbeta med inaktiva uppgifter medan standardversionen kan 't.
3. Project 2010 Professional kan användas samarbeta medan standardversionen kan 't.