Skillnaden mellan DVD5 och DVD9DVD5 vs DVD9

Medan framsteg inom teknik har gjort datorer mycket mer tillförlitlig, och kunna hantera en mängd olika aktiviteter, är de inte alltid perfekt. Ingenting är mer fruktade än datorn kraschar och har alla de lagrade filerna skadade och förlorade. Av denna anledning, många människor fortfarande väljer att lagra sina personliga och affärsmässiga filer i olika lagringsenheter för att säkerställa att, om detta skulle inträffa, kommer de fortfarande har en kopia av dessa filer.

En särskild lagringsenhet som används är DVD. Bortsett från att lagra personliga datafiler är DVD också används nu av Hollywood för att marknadsföra några av de mycket nära och filmer som tidigare har visats i biografer, för fans att fortsätta njuta av att titta på sin egen fritid. Det finns två vanliga typer av DVD-skivor som används idag: DVD5 och DVD9. Eftersom dessa två DVD-skivor ser fysiskt mycket lika, kan det vara ganska svårt att se skillnad mellan de två.

Både DVD5 och DVD9 redovisas, och kan användas på vanliga DVD-ROM och DVD-brännare. DVD5 är gjord av ett enda skikt där information kan lagras. Å andra sidan, är den DVD9 en dual layer DVD. Som sådan, kan DVD9 lagra dubbelt så mycket information som en DVD5 kan hantera. Det är möjligt att överföra information från en DVD9 till en DVD5, men på grund av skillnader i deras lagringskapacitet, är det nödvändigt att information och data från DVD9 att först komprimeras med ett program.

En annan skillnad mellan DVD5 och DVD9, är priset. DVD5 är mycket billigare jämfört med DVD9. Detta är fallet, fler människor som lagrar personlig och företagsinformation på DVD-skivor använder DVD5.

På toppen av det faktum att de är mycket billigare, är DVD5 också återanvändbar jämfört med DVD9, vilket gör dem mer miljövänliga. När du bränner en DVD5 för att lagra information och data, kan du använda en som redan har information och data som lagras på det, och ge plats för ny information och data som ska lagras. Detta är inte fallet med DVD9. När informationen bränns in i DVD9, kan det inte längre ska raderas och DVD9 inte längre kan återanvändas. Även om det är idealiskt för distribution av filmer, kan det orsaka skada för miljön på lång sikt.Sammanfattning:

1. DVD9 hanterar mer data och information, därför att den består av två skikt, jämfört med den DVD5 som bara innehåller ett skikt.

2. DVD5 är mycket billigare än DVD9, vilket gör det mer gynnad av människor som söker en lagringsenhet.