Skillnad mellan SGML \u0026 amp; XHTMLSGML vs XHTML

SGML står för SGML. Det har blivit en internationell standard som anger beskrivning av typ och halt av digitala dokument. SGML kan anses vara modersmål av HTML och XML, som nu används i stor utsträckning för att transkribera digitala dokument. Med tiden har populariteten av SGML snabbt ökat i olika yrkesområden. Det finns få hinder för SGML liksom. Eftersom det inte finns några brett stöd formatmallar i SGML är en instabil mjukvara utvecklad på grund av SGML 's starka inställningar. Dessutom har SGML datautbyte blir mycket komplicerad på grund av varierande kompatibilitet mellan programvarupaket, som kan orsaka allvarliga problem. De cyniker har kallat SGML som 'Låter bra Kanske senare' för dessa nackdelar.

Nu XHTML är ett förslag som framställdes som en formulering av HTML 4. 0. En familj av digitala dokument utvecklades senare under delmängd av HTML. Det finns många skäl till varför innehållsutvecklare bestämde sig för att utveckla XHTML. Detta språk var avsedd att vara töjbar så att användarna kan utforma sina egna taggar. XHTML är bärbar. Så icke-stationära medel kan få tillgång till dessa digitala dokument via Internet. XHTML är således en produktion av XML och SGML har producerat HTML. XML var också utformad för att vara töjbara. Således XHTML blev töjbara också. Vid SGML, har XML skapat document type definition eller DTD. SGML kan påstås vara moder XML och dess undergrupper.

XHTML är mer hållbart än SGML. Med tiden, är webbapplikationer blir mer sofistikerade. Detta kommer att leda till en utbredd popularitet XHTML.XHTML stöds av ett stort antal applikationer. Så det kan användas för att skapa komplexa webbplatser. I fallet SGML är inte många tillämpningar som stöds av webbläsare. XHTML dokument följer XML-regler och kan omvandlas till många filformat som PDF, RSS eller RFT. På grund av kortare fel rutiner, är de få webbläsare som kan stödja XHTML utför med högre hastighet. Dokument som innehåller liberala fel kräver mer tid att bearbeta. Använda XHTML minskar sidan laddningstid och nedladdningshastigheter. XHTML har avslutande taggar. Detta är en bra start för nybörjare programmerare och hjälper webbutvecklare att hålla dig uppdaterad. Din källa kommer att omvandlas till en ren och lättläst version och förbättra dina färdigheter som en webbsida professionell. Att linda upp det visar XHTML professionalism som inte återfinns i SGML-baserade applikationer. Några av de webbläsare som kan acceptera XHTML dokument är Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Camino, Galleon, Safari och alla mobila webbläsare.

 

Viktiga skillnader mellan SGML \u0026 amp; XHTML:XHTML är mer hållbart än SGML.


XHTML stöds av en många webbapplikationer skillnad SGML.


SGML stöder inte konvertera till olika filformat, inklusive PDF, RSS eller RFT som XHTML.


XHTML erbjuder snabbare sidan laddas och nedladdningshastighet än SGML.