Skillnaden mellan C och C ++C mot C ++

C är ett programmeringsspråk för generella datorer. Den har utvecklats speciellt för användning på operativsystemet Unix. Det används för att genomföra systemprogramvara; emellertid, har det också varit känt för att kunna användas för att utveckla bärbara programvara. Som en av de mest populära programmeringsspråk, de flesta operativsystem har en arkitektur i vilken en C-kompilator finns.

C ++ är framför allt en förlängning av programmeringsspråket C. Som sitt eget språk, är det en statiskt skrivit, fri form, multi-paradigm, sammanställt, programmeringsspråk allmänt ändamål. Eftersom den består av en kombination av särdrag från både hög nivå och låg nivå språk, är det tänkt på som en mellannivå själva språket. Eftersom det var ursprungligen utformad som en förlängning av programspråket C, dess ursprungliga namn var C med klasserna (fram till 1983, där dess namn ändrades till C ++).

C är en implementering språk tvingande system (vilket betyder att det är en programmeringsparadigm som beskriver beräknings gäller uttalanden som är avsedda att ändra tillståndet av ett program, och sätter dessa termer i kraft). Dess utformning är minimalistisk i naturen C det skapades för att sammanställas med en enkel och omfattande kompilator för att ge låg åtkomstnivå till minne ger språkkonstruktioner som effektivt kart till maskininstruktioner, och kräver så lite driftstid vid behov. Eftersom det är designades med enkla konstruktioner i åtanke, är det mycket värdefullt för de tillämpningar som tidigare kodade i assembler (ett språk låg nivå att genomföra symboliska representationer av numeriska maskin koder som behövs för att programmera processorarkitektur).

C ++ används för att konstruera hårdvara C en process genom vilken en konstruktion initialt beskrivas med C ++ språk, analyseras, arkitektoniskt begränsas och planeras att skapa ett register överföringsnivå hårdvarubeskrivande språk (det vill säga en HDL) genom hög nivå syntes. Dess egenskaper är enkla i syfte C det är statiskt utformade för att vara så effektiva och lätta att bära som C-språk; den är avsedd att direkt och omfattande stöd för flera stilar av programmering; den är utformad för att ge programmerare de val som är bäst för sina mål (oavsett om dessa val är felaktiga), och det var också utformad för att fungera utan en miljö som är särskilt sofistikerade (enkelt att arbeta igenom).C språk egenskaper också genomförs i syfte att göra språket mer tillgänglig för programmerare. Det gör att lexikala variabel omfattning och rekursion, all körbar kod som finns i vissa funktioner; och eftersom dess struktur är också består av heterogena aggregerade datatyper, gör det dataelement som är relaterade till att kombineras och manipuleras som en enhet.

Sammanfattning:

1. C är ett programmeringsspråk för generella datorer; C ++ är en förlängning av programmeringsspråket C.