Skillnaden mellan GeForce 9800GT och EVGA GeForce GT220 grafikkortGeForce 9800GT vs EVGA GeForce GT220 grafikkort

Även om datorn ursprungligen skapats och utvecklats för att göra beräkningar och annan affärsverksamhet mer effektivt, idag datorn används av andra skäl också. De flesta människor som använder datorer gör det i underhållningssyfte. Många spelbolag har nu utvecklat versioner av några av de mest populära spelen som spelas på en person 'personliga dator eller laptop. Som ett resultat har det skett en ökning i flera grafik och grafikkort som är tillverkade för att lägga till och installera i datorer i syfte för ivrig spelare att njuta av sin favorit dataspel.

Två av de mest populära korten bland spelare är GeForce 9800GT grafikkort och EVGA GeForce GT220 grafikkort. Både GeForce 9800GT grafikkort och EVGA GeForce GT220 grafikkort har utvecklats av NVIDIA. GeForce 9800GT grafikkort har en klockfrekvens på ca 1. 5 GHz och en rambuffert hastighet 900MHz. Dessa hastigheter ger spelare hög ljudkvalitet och bilder, så att de kan njuta av spelet, och inte behöver oroa sig för långsamma laddningstider. Grafikkortet är också utformad för att användas med PCI Express-arkitektur för att ge optimala spelhastigheter. Detta kan också användas med andra bussarkitekturer, men kvaliteten och spelupplevelsen inte nödvändigtvis vara densamma.

Å andra sidan, har EVGA GeForce GT220 grafikkort en klockfrekvens på ca 720MHz. Detta gör det mycket långsammare jämfört med GeForce 9800GT grafikkort. Även om detta kan vara fallet, fortfarande har EVGA GeForce GT220 förmågan att tillhandahålla högkvalitativa bilder och grafik höga. Detta beror delvis på det faktum att EVGA GeForce GT220 grafikkort också konstruerades för att anslutas och användas med en PCI Express-bussarkitekturen.

En annan stor skillnad mellan GeForce 9800GT grafikkort och EVGA GeForce GT220 grafikkort, är deras syften. GeForce 9800GT grafikkort utvecklades främst för att möta behoven hos ivrig spelare. I fallet med EVGA GeForce GT220, var detta grafikkort utvecklat för att hantera video och fotoredigering, samt ge möjlighet att leverera högkvalitativa videobilder från filmer som tittade genom DVD-spelaren används i de flesta datorer idag. Kortet har förmågan att hantera spel bilder och ljud, men detta är bara sekundärt syfte.Sammanfattning:

1. Både GeForce 9800GT grafikkort och EVGA GeForce GT220 grafikkort har utvecklats av NVIDIA, och används med en PCI Express-bussarkitekturen.

2. GeForce 9800GT har en snabbare klockfrekvens än EVGA GeForce GT220 grafikkort; med GeForce 9800GT som har en klockfrekvens av 1. 5 GHz jämfört med EVGA GeForce GT220, som har en klockfrekvens på endast 720MHz.